ΑΤΖΕΝΤΑ

Η βίντατζ κουλτούρα πάει Ωδείο

gkat_14_2911_page_1_image_0004
gkat_14_2911_page_1_image_000410

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ποπ κουλτούρα και βίντατζ αισθητική πάνε χέρι χέρι. Μουσικές μελωδίες παιγμένες με τη ζεστασιά του βινυλίου, ρούχα που παραπέμπουν στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 κ.ο.κ. αποτελούν αντικείμενα… πόθου τόσο για συλλέκτες όσο και για απλούς αγοραστές που βρίσκουν στην πατίνα του παρελθόντος ξεχωριστή γοητεία.

Μια καλή ευκαιρία για όλους αυτούς αποτελεί το «Vinyl and Vintage Marketplace», μια τριήμερη διοργάνωση, αφιερωμένη στη μουσική και στη μόδα, η οποία ξεκινά σήμερα στο κέντρο της πόλης, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β 17).

Τι ακριβώς θα βρούμε όμως εκεί: ιδιώτες και επαγγελματίες πωλητές, με πολλά καινούργια και συλλεκτικά προϊόντα, με βασικό κορμό βέβαια τη μουσική (βινύλια, cd, 45άρια), καθώς και άλλα αντικείμενα όπως κόμικς, βίντατζ ρούχα, αξεσουάρ και αναλογικά ηχοσυστήματα.

Επιπλέον, μοναδικά, χειροποίητα είδη διακόσμησης καθώς και συλλεκτικές αντίκες που περιλαμβάνουν από παιχνίδια και τζουκ μποξ μέχρι φωτογραφικές μηχανές. Φυσικά ένα τέτοιο τριήμερο δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται και από μουσική, τόσο με ζωντανές εμφανίσεις όσο και με dj set.

Σήμερα από τις 6 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 10 π.μ.