Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Οι ρετσίνες του Βασιλιά» (εκδ. Πατάκη) γίνεται σήμερα από τους Νίκο Δαββέτα, Νίκο Θρασυβούλου και Σπύρο  Παπαδόπουλο. Στις 12 μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Σταδίου 24.

– Κάθε Σάββατο ο τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας ανατρέχει στην πλούσια δισκογραφία του, για τους πολλούς, πιστούς του φίλους. Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη. Στις 10.30 μ.μ. Ακτή Πειραιώς, Πειραιώς 178.

– Πρεμιέρα για το έργο «Το κινητό» του Σέρτζιο Μπελμπέλ στο θέατρο ΑΛΜΑ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη. Στις 6 μ.μ. Ακομινάτου 15.

– Την ελληνική μυθολογία σε στιχάκια αφηγούνται οι συγγραφείς Σοφία Κομηνέα και Ανδρέας Γιοβάνος, μέσα από τη σειρά με τα εικονογραφημένα ποιήματα των περιπετειών των μυθικών ηρώων. Για παιδιά 5-8 ετών. Στις 12 το μεσημέρι. Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13.

– Ημερίδα με τίτλο «ΣΤΑΣΗ #1: Τέχνη και Eργασία» και θεματική τη σχέση τέχνης και εργασίας, με 10 προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης που καταθέτουν τις γνώσεις, την εμπειρία, αλλά και δεδομένα από την ερευνητική τους δραστηριότητα. Επιστημονική υπεύθυνη: Λουίζα Αυγήτα. 11 π.μ.-4.30 μ.μ. MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη.

– Ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Σπασμένη πραγματικότητα» παρουσιάζεται στην Gallery Kourd. Εως 18/1. Κασσιανής 2 & Φαναριωτών, Λυκαβηττός.

– Παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Η Αγγελίνα». Η συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της μικρής ηρωίδας του βιβλίου. Για παιδιά από 4 ετών. Στις 12 το μεσημέρι. Λεξικοπωλείο, Στασινού 13.

– Συνεχίζεται η έκθεση «Stirring the Vitiated Air», όπου παρουσιάζεται το έργο τριών εικαστικών στον χώρο τέχνης Snehta. Επιμέλεια: Γαληνή Λαζάνη Εως 3/12.  Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη.

– «Κουίμπι, ο ευαίσθητος γορίλας» και «Λόμπο, ο λύκος της Αγριας Δύσης» (εκδ. Καστανιώτη): Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αφηγείται δύο ιστορίες αγάπης και πίστης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στις 12 το μεσημέρι. Βιβλιοπωλείο Χάρτινο Καράβι, Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια.

– Σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη, από τον «Κύκλο Αρχαιολογικών Διαλέξεων» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τη Δευτέρα, η Χρύσα Σοφιανού δίνει διάλεξη με θέμα «Ενας ασύλητος θαλαμοειδής τάφος Υστερομινωικής ΙΙΙΑ-Β περιόδου στο Κεντρί Ιεράπετρας». Στις 7 μ.μ. Νεοφύτου Δούκα 4. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή