Οι «Ιστορίες» της Μπαρμπαρέλας Σφήκα

Οι «Ιστορίες» της Μπαρμπαρέλας Σφήκα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Ιστορίες» της Μπαρμπαρέλας Σφήκα είναι μια εικαστική πορεία στο χώρο της τέχνης μέχρι σήμερα.

Στο πέρασμα αυτό, αφού σταμάτησε σε μικρούς και μεγάλους σταθμούς, με συμμέτοχη σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, έφτασε να κάνει ένα οδοιπορικό σε πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας όπου εργάστηκε διορισμένη ως εκπαιδευτικός.

Η ζωγραφική της είναι βιωματική, αντλώντας θέματα από την καθημερινότητα που καταφέρνει να μεταφέρει στον θεατή την ευαισθησία της από τα γεγονότα που βίωσε, έχοντας πάντα σαν εργαλείο χρωματιστά λάδια πάνω σε μουσαμάδες μικρών και μεγάλων διαστάσεων.

Αγαπά πολύ τις «λαζούρες» και το πλακάτο ατόφιο χρώμα με μια αδυναμία στα μπλε, τεχνοτροπίες που χαρακτηρίζουν τα περισσότερα έργα της.

Οι «Ιστορίες» της Μπαρμπαρέλας Σφήκα-1

Γυρίζοντας στον τόπο που γεννήθηκε στην Αθήνα και πριν ξεκινήσει, έναν καινούριο κύκλο καλλιτεχνικού έργου, έφερε μαζί της τις «Ιστορίες» της.

Έτσι το εικαστικό αυτό δρώμενο βρήκε την αφετηρία του, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίσου» όπου στεγάζεται στο πατρικό σπίτι της Μεγάλης Ελληνίδας Ζωγράφου, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που μετά από πολύ μεγάλο αγώνα κατάφερε να σπουδάσει στην ανδροκρατούμενη τότε, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας!

Το γεγονός αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για την Μπαρμπαρέλα Σφήκα να τερματίσει έναν εικαστικό κύκλο στη μνήμη της μεγάλης ζωγράφου, που ζει πάντα μέσα από το έργο της σε όλες τις επόμενες γενιές Καλλιτεχνών!

Η έκθεση της Μπαρμπαρέλας Σφήκα θα παραμείνει στο Ιστορικό μουσείο της Καλλιθέας οδός Λασκαρίδου 21 από τις 18 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019, Καθημερινά από 10:00 – 14:00 το πρωί και 18:00 – 21:00 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή