ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Σε διασκευή για το θέατρο το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Στον ρόλο του Λέοντος Τολστόι και του στρατηγού Κουτούζοφ ο Κώστας Καζάκος. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο εμβληματικός μουσικός Ρος Ντέιλι και η Κέλυ Θωμά θα εμφανιστούν στο Θέατρο Ροές (26/12) για να παρουσιάσουν καινούργιες και παλιές συνθέσεις τους. Η μουσική τους, που πηγάζει από τη λύρα, στηρίζεται στη συσσωρευμένη γνώση πανάρχαιων και διαχρονικών παραδόσεων. Στις 9 μ.μ.  Ιάκχου 16.

Ο Βαγγέλης Γερμανός συναντά τους Εκείνος + Εκείνος στη σκηνή του Σταυρού του Νότου και μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε μαζί τους διαχρονικές μελωδίες. Η παράσταση με τίτλο «Ατέλειωτη παρτίδα» θα μας θυμίσει αγαπημένα τραγούδια από τα παλιά, αλλά και πιο πρόσφατα. Στις 27/12, στις 10 μ.μ. Φραντζή και Θαρύπου.

Η Κατερίνα Ντούσκα στο πλαίσιο της ενότητας «Συναισθησία: ο ήχος των χρωμάτων» του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μάς προσκαλεί την Παρασκευή 27/12 να ανακαλύψουμε ξανά μελωδίες συνδεδεμένες με τη λαμπερή περίοδο των Χριστουγέννων.  Στις 8.30 μ.μ. Ερατοσθένους 13, Παγκράτι.

Η Φωτεινή Δάρρα παρουσιάζει στις 27/12, την παράσταση «Νύχτες με φως» με τραγούδια από το μιούζικαλ και το ελληνικό σινεμά. Μαζί της ο Γιώργος Καραδήμος και ο Αιμίλιος Συμβουλίδης. Στο Central 22 Λεωφόρος Βουλιαγμένης 22.