Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μουσικό παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό μουσικοθεατρικό ταξίδι σε μουσική διεύθυνση Aλκη Μπαλτά, με ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται σήμερα στο θέατρο Ολύμπια. Στις 6.30 μ.μ. Ακαδημίας 59.

Η φημισμένη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο μαγικός αυλός» μεταμορφώνεται από τον Μορίς Μπεζάρ σε παράσταση χορού, η οποία παρουσιάζεται, αυτά τα Χριστούγεννα, στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 30 Δεκεμβρίου. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Η ατομική έκθεση της Ελληνοαιγύπτιας καλλιτέχνιδος Φαρίντα Ελ Γκαζάρ, που ξεδιπλώνει ένα προσωπικό οδοιπορικό σε έναν μαγικό κόσμο με κυρίαρχες τις επιρροές από το Κάιρο, παρουσιάζεται στην Γκαλερί Kalfayan. Χάρητος 11, Κολωνάκι.

Συνεχίζεται η έκθεση «Σχέδια και μελέτες από ιδιωτικές συλλογές» του Σπύρου Παπαλουκά που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Μέγαρο Εϋνάρδου. Εως 31 Ιανουαρίου 2020. Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 – 18.00 και Σάββατο 11.00 – 17.00. Αγ. Κωνσταντίνου 20 και Μενάνδρου.

Συνεχίζεται η έκθεση «KAIROS. Ανακάλεσμα της Γης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ στη Βίλα Καπαντζή. Από τις 10.30 π.μ. Βασιλίσσης Ολγας 108.

Τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και με τη συμμετοχή Βραζιλιάνων ηθοποιών παρουσιάζει η Στέγη στις 29/12 στις 12 το μεσημέρι. Συγγρού 107.

Συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 29/12 από τις 11 π.μ. με την Big Band, τους Vanilla Swing και την Τάμτα. Σύνταγμα.

Τη Δευτέρα 30/12 από τις 11.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. η εικαστικός Νίνα Παππά υποδέχεται το κοινό και συζητεί μαζί του για το έργο της «Το χαμένο κείμενο», μια βιντεοπεριήγηση που παρουσιάζεται στο Επιγραφικό Μουσείο. Τοσίτσα 1.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τη Δευτέρα 30/12 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη σε ένα εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει ήχους του Cole Porter και του Johann Strauss με το μουσικό παραμύθι «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Paddington». Αφηγείται η ηθοποιός Ολια Λαζαρίδου. Στις 7 μ.μ. Συγγρού 364.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή