Επιβλητικός, χορταστικός «Ντον Κάρλο»

Επιβλητικός, χορταστικός «Ντον Κάρλο»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η τελευταία παράσταση και παράλληλα μια ωραία ευκαιρία να ξεκινήσετε τη χρονιά με έναν χορταστικό «Ντον Κάρλο» στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η όπερα του Τζουζέπε Βέρντι σε σκηνοθεσία Σερ Νίκολας Χάιτνερ και μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ογκέν παρουσιάζεται, σε μια διεθνή παραγωγή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ιταλική πεντάπρακτη εκδοχή της και μας εντυπωσίασε με τις ερμηνείες των μονωδών της, τα σκηνικά και τα κουστούμια της. Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο έργο με χορωδία γραμμένο το 1867 (με την τελική του εκδοχή που παρουσιάζεται από την ΕΛΣ το 1886) με αναγνώσεις σε πολλά επίπεδα.

Οταν η αγαπημένη του Ντον Κάρλο παντρεύεται τον πατέρα του και βασιλιά της Ισπανίας βλέπουμε την προσπάθεια των ανθρώπων να ισορροπήσουν ανάμεσα στο καθήκον και στα συναισθήματά τους, ενώ παράλληλα αποτυπώνονται οι σχέσεις και οι συγκρούσεις της πολιτικής με τη θρησκευτική εξουσία. Μουσικά το έργο ξεχωρίζει για τις άριές του και τις χορωδιακές σκηνές, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τα λιτά, επιβλητικά, σκηνικά του έργου και οι φωτισμοί που αναδεικνύουν τις αποστάσεις των χαρακτήρων, των συναισθημάτων και το μέγεθος, τελικά, της εξουσίας που καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων.

«Ντον Κάρλο», Εθνική Λυρική Σκηνή, Κυριακή 5 Ιανουαρίου, 6.30 μ.μ., ΚΠΙΣΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή