ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

16grossman10

– Είκοσι πέντε ακουαρέλες εμπνευσμένες από την Αθήνα της δεκαετίας του ’60 εκθέτει στο T.A.F./The Art Foundation η Αρτεμη Χατζηγιαννάκη, συνοδεία μιας σχετικής ειδικής ενότητας με φωτογραφίες, τεκμήρια, αλλά και ομιλίες, την οποία επιμελείται ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Εγκαίνια στις 7 μ.μ. Νορμανού 5, Μοναστηράκι.

– Ο τζαζ πιανίστας Μάνος Σαριδάκης παρουσιάζει τη μουσικο-αφηγηματική παράσταση «Ο χορός των Μαινάδων» στο Half Note Jazz Club. Στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

– Με αφορμή το βραβευμένο με Man Booker International βιβλίο του «Ενα άλογο μπαίνει σε ένα μπαρ» (Ψυχογιός), ο συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν επισκέπτεται τα Public Συντάγματος, όπου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Διονύση Μαρίνο. Στις 7 μ.μ., Καραγεώργη Σερβίας 1.

– Ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Το παιδί και ο κόσμος του» διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Παιδικό Τμήμα Εθνικής Βιβλιοθήκης). Εγκαίνια στις 7 μ.μ. Λεωφόρος Συγγρού 364.

– Τα έργα των συμμετεχόντων του 3ου Στούντιο Συγγραφής παρουσιάζει σε μορφή αναλογίου το Εθνικό Θέατρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Τσίλλερ. Στις 6 μ.μ. Αγίου Κωνσταντίνου 22.

– Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Κίνα μέσα από την κεραμική της», όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη της Κίνας, παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη. Στις 7 μ.μ. Κουμπάρη 1, Αθήνα.