«Καληνύχτα μητέρα» στο θέατρο Radar: Σχέση μάνας – κόρης

«Καληνύχτα μητέρα» στο θέατρο Radar: Σχέση μάνας – κόρης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόσο παράξενη μπορεί να είναι η σχέση μάνας – κόρης; Και τι γίνεται όταν η σχέση φεύγει από τα όρια και μεταμορφώνεται σε σχέση πάθους;» ρωτάει η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο βιβλίο της «Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς. Τα παράξενα της μητρικής αγάπης».

Τα ίδια ερωτήματα αναδύονται αδρά και στο βραβευμένο με Πούλιτζερ (1983) θεατρικό έργο «Καληνύχτα μητέρα» της Μάρσα Νόρμαν, που παρουσιάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Radar. Στο έργο, η κόρη Τζέσι, έχοντας συναρτήσει τη ζωή της με αυτή της μητέρας της Θέλμα και θεωρώντας τον εαυτό της αποτυχημένο –ο άντρας της την έχει εγκαταλείψει, το παιδί της έχει περάσει στην παραβατικότητα και τη χρήση ναρκωτικών– αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της· πώς όμως;  Η παράσταση σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη (ερμηνεύει και την κόρη) διακρίνεται για την καθαρότητα των μηνυμάτων της και την ερμηνευτική εγκυρότητα των δύο πρωταγωνιστριών της, δίνοντας την ευκαιρία στη Μαρία Σκούντζου, στον ρόλο της μητέρας, να προσθέσει μία ακόμη καίρια ερμηνεία στη σημαντική καριέρα της.

Στο θέατρο Radar (απέναντι από τη στάση μετρό «Αγιος Ιωάννης», Νέος Κόσμος), κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Τηλ.: 210-97.69.294.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή