«Wilson & Wilson» στο θέατρο Τόπος Αλλού: Στον κόσμο του Πόε

«Wilson & Wilson» στο θέατρο Τόπος Αλλού: Στον κόσμο του Πόε

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αυτοβιογραφικό διήγημα «Wilson & Wilson» του ποιητή, πεζογράφου και μεγαλύτερου παρεξηγημένου των αμερικανικών γραμμάτων, Εντγκαρ Αλαν Πόε, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη στη δεύτερη σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού.  Πρόκειται για μια παράσταση που συζητήθηκε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το θεατρόφιλο κοινό.

«Ο αιρετικός διαχρονικός καινοτόμος Πόε, πρόδρομος της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας», σημειώνει ο Ν. Βαγιονάκης, «μας αποκαλύπτει εύστοχα και με μαεστρία τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης, διεισδύοντας βαθιά μέσα στον δαιδαλώδη  ανθρώπινο νου».

Στο αφήγημά του που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1839, διακρίνονται αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα σχολικά χρόνια του Πόε, ο οποίος ερωτοτροπούσε συνεχώς με την κατάθλιψη, την τρέλα και την αυτοκτονία.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, απελπισίας, ακροβασίας. 

Ενα mind game, με εσωτερικές συγκρούσεις, ενοχές, εμμονές και απρόβλεπτες συνέπειες.  Η θεατρική επεξεργασία και η μετάφραση είναι της Μιράντας Βατικιώτη. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.  

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή