Οι «Τέσσερις Εποχές» σε «πράσινη» εκδοχή

Οι «Τέσσερις Εποχές» σε «πράσινη» εκδοχή

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου 300 χρόνια, ο Αντόνιο Βιβάλντι συνέθεσε τις περίφημες «Τέσσερις Εποχές», εμπνευσμένος από την ομορφιά της φύσης στη Μάντοβα της Βόρειας Ιταλίας. Τηρουμένων των αναλογιών, στην παράσταση «Τέσσερις Εποχές» της ομάδας Patari Project, η οποία επανέρχεται από σήμερα 19 Ιανουαρίου και για λίγες ακόμα ημέρες στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι εποχές του χρόνου διαδέχονται η μία την άλλη ασκώντας μια διαφορετική γοητεία, ανακυκλώνοντας πλέον ό,τι τις χαρακτηρίζει και με τους ανθρώπους να τις υποδέχονται αλλαγμένοι.

Το δημοφιλέστερο ίσως έργο της κλασικής μουσικής ζωντανεύει με ένα τρόπο που θίγει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και στους κινδύνους που αυτό διατρέχει. Στον πυρήνα της δραματουργίας της παράστασης, που απευθύνεται σε παιδιά από 6 ώς 96 ετών, βρίσκεται η ιδέα της ανακύκλωσης, αλλά και θέματα όπως η μείωση της χρήσης των πλαστικών, η σπατάλη τροφίμων και η κυκλική οικονομία.

Σκηνοθετεί η Σοφία Πάσχου, ενώ τη μουσική επεξεργασία και τις πρωτότυπες συνθέσεις έχει αναλάβει ο Νίκος Γαλενιανός. Η παράσταση αποτελεί συνέργεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Lidl Hellas και υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την Εναλλακτική Σκηνή. Ωρα έναρξης 11 π.μ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 364.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή