Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Δύο διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το «Μοιρολόγι της φώκιας» και το «Καμίνι», παρουσιάζονται στο Διεθνές Κέντρο Θεάτρου Ατροπος, σε δραματουργία Δήμου Αβδελιώδη. Στις 9 μ.μ., Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 26, Μεταξουργείο.

– Επειτα από την επανέκδοση του άλμπουμ «Trouble and desire» που συνυπέγραψαν με τον Λι Ρανάλντο των Sonic Youth, οι Callas εμφανίζονται ζωντανά στο Temple. Στις 9 μ.μ. Ιάκχου 17, Γκάζι.

– Το θεατρικό έργο «Το σύστημα του Πόντζι» του Νταβίντ Λεσκό κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο 104 και σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Στις 9.15 μ.μ., Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

– Η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά εμφανίζονται στη μουσική σκηνή «Γραμμές» με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικές τους επιτυχίες, αλλά κι ένα αφιέρωμα σε σύγχρονους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης. Στις 10.30 μ.μ. Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός.

– Ο τζαζ σαξοφωνίστας Τζέσε Ντέιβις, επίτιμο μέλος της θρυλικής μουσικής οικογένειας του Ελις Μαρσάλις, ανεβαίνει με το κουαρτέτο του στη σκηνή του Half Note. Στις 10.30 μ.μ. @ Τριβωνιανού 17, Μετς.

– Επτά ελληνικές ταινίες μικρού μήκους παρουσιάζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Τόπο στους μικρομηκάδες». Συμμετέχουν με ταινίες τους οι Αρτεμις Αναστασιάδου, Ολιβερ Κριμπάς, Νικολέτα Λεούση, Γαβριήλ Τζάφκας, Νίκος Τσεμπερόπουλος, Νικόλας Κολοβός και Αριάν Λαμπέντ. Στις 5 μ.μ., Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

– Ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Το παιδί και ο κόσμος του» που διοργανώνει με αφορμή τα 15 χρόνια από τη σύστασή του το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Παιδικό Τμήμα Εθνικής Βιβλιοθήκης). 9 π.μ. με 10 μ.μ. @ Λεωφόρος Συγγρού 364.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή