Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Συναυλία-αφιέρωμα στον Μπετόβεν, για τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, με δύο συνθέσεις για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, ερμηνευμένες από τους Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε, Μπένεντικτ Κλέκνερ και Ούβε Μάτσκε, στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

– Συνεχίζεται το 24ο Παζάρι Βιβλίου με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου» και με 200 εκδότες να προσφέρουν χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε τιμές που αρχίζουν από 1 ευρώ. Από τις 9 π.μ. ώς τις 9 μ.μ. Πλατεία Κοτζιά.

– Η εικαστική έκθεση του ομότιμου καθηγητή ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Aρη Λιάκου, με θέμα το ελληνικό τοπίο, εγκαινιάζεται στο Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 8 μ.μ. Πειραιώς 206.

– Ενόψει της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς, οι Whereswilder ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσο για μια συναυλία με ήχους επηρεασμένους από όλη την ιστορία της ροκ. Τη βραδιά ανοίγει ο Γάλλος World Brain. Στις 9 μ.μ. Αναξαγόρα 3-5.

– Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος γιορτάζει τη Νύχτα των Ιδεών με τη θεματική «Ζήω-Ζώ» να ξεδιπλώνεται σε πλήθος ομιλιών, συναντήσεων, προβολών και καλλιτεχνικών παραστάσεων. Στις 7 μ.μ. Σίνα 31.

– Συζήτηση με θέμα την προσωπική πρόσληψη της ιστορίας μέσα από τη ζωγραφική πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Γκίκα στο πλαίσιο της έκθεσης του Αλέκου Λεβίδη «ΜυθΙστορικά». Μιλούν οι Eφη Αβδελά, Ρέα Γαλανάκη, Ευγένιος Ματθιόπουλος και ο ζωγράφος. Στις 7 μ.μ. Κριεζώτου 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή