Η ρευστότητα φύλου και ταυτότητας

Η ρευστότητα φύλου και ταυτότητας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θεατρική γειτονιά του Μεταξουργείου, στο θέατρο Αργώ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. παίζεται μια ξεχωριστή παράσταση που παντρεύει τον θεατρικό λόγο με το καμπαρέ. Οι «Ιεροί άνθρωποι», σε κείμενο του Ηλία Μαρούτση και σκηνοθεσία της Esther Andre Gonzalez, καταπιάνεται με ένα καθόλου συνηθισμένο θέμα για την ελληνική δραματουργία.

Το κοινωνικό φύλο, τη ρευστότητα του φύλου και τελικά τη ρευστότητα της ίδιας της ταυτότητας. Το έργο αναζητεί τις σχέσεις του κυρίαρχου και του άλλου μέσα σε ένα πατριαρχικά δομημένο σύστημα. Θέτει ερωτήματα για το πώς ένα στοιχείο της ταυτότητας κάποιου –το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή– μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο εναντίον του από όποιον κατέχει την εξουσία.

Αξιοποιώντας τη φόρμα του θεάτρου μέσα στο θέατρο, με τις πολλαπλές πραγματικότητες και ταυτότητες, οι δημιουργοί της παράστασης στήνουν ένα διασκεδαστικό θέαμα με κύρια συστατικά την πρόζα, τη μουσική, τον χορό και τις αδιάκοπες μεταμορφώσεις των ηθοποιών Αντώνη Ιορδάνου, Μίλτου Σαμαρά και Κώστα Χατζηδημητρίου. Οι «Ιεροί άνθρωποι» δημιουργούνται στα σύνορα της πραγματικότητας με τη φαντασία, στα σύνορα της ιστορίας με τον μύθο και της ύπαρξης με τη μη ύπαρξη.

Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ., Ελευσινίων 15, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή