Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη», παρουσιάζοντας σημαντικά κτίρια του 19ου και του 20ού αιώνα, που διατρέχουν τον αστικό ιστό. Ωρα προσέλευσης 9.45 π.μ. Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα.

– Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο «Πετράς, Σητεία: Το ασύλητο ελίτ νεκροταφείο μιας ανακτορικής Μινωικής θέσης. Ενας διαχρονικός τόπος μνήμης (2900-1750 π.Χ.)» πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ομιλήτρια, η δρ Μεταξία Τσιποπούλου. Στις 7 μ.μ. Νεοφύτου Δούκα 4.

– Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει στο «Κύτταρο», όπου θα παρουσιάσει μια μελωδική παράσταση με τίτλο «Μόνο ψέματα». Στις 10.30 μ.μ. Ηπείρου 48.

– Η κωμική όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ερμηνεία των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Στις 8.30 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το Piccolo Teatro του Μιλάνου παρουσιάζουν την παράσταση που προέκυψε από ένα κοινό θεατρικό εργαστήρι με θέμα τις τεχνικές της Commedia dell’ Arte. Στις 5 μ.μ. Πειραιώς 52.

– Η οπτικοακουστική εγκατάσταση «Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος», με θέμα τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του ζωγράφου, παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Προβολών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Από τη 1 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 364.

– Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων πραγματοποιείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας οκτώ πρωτότυπα έργα από έντεκα νέους δημιουργούς. Από τις 5 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 107.

– Τις βραβευμένες ταινίες του 22ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 19ης Camera Zizanio προβάλλει το Σαββατοκύριακο η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή