ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Αθήνα των φοιτητών του 19ου και του 20ού αι.

Η Αθήνα των φοιτητών του 19ου και του 20ού αι.

Με αστυνομικά μυστήρια που ζητούν λύση στη σκοτεινή Αθήνα, ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, αλλά και με τις διαδρομές, τα στέκια και τους αγώνες των φοιτητών στην Αθήνα του 19ου και 20ού αιώνα, συνεχίζονται οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net. Σήμερα, στις 11 π.μ., ο αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Βαγγέλης Καραμανωλάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Εφη Πουλάκου-Ρεμπελάκου, θα παρουσιάσουν τη διαδρομή «Οι φοιτητές στους δρόμους της πόλης τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα».

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα στέκια και τις συνήθειες των φοιτητών, τα ζητήματα που τους απασχολούσαν και τις διεκδικήσεις τους, τον τρόπο που ζούσαν την Αθήνα αφήνοντας παράλληλα το δικό τους στίγμα.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη Βιβλιοθήκη της Νομικής (Παλιό Χημείο, Μαυρομιχάλη 17-19). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κεντρικό Κτίριο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και στην Πλατεία Κλαυθμώνος και το πρώτο σπίτι του Οθωνα. Η ξενάγηση θα καταλήξει στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5). Σημείο συνάντησης: Βιβλιοθήκη της Νομικής (Παλιό Χημείο, Μαυρομιχάλη 17-19), στις 11 π.μ. Απαραίτητη η κράτηση στο: https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou_foitites.