ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

i-politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-2362085

– Εκθεση με έργα της Σίλειας Δασκοπούλου υπό τον τίτλο «Men and Motorcycles» παρουσιάζει η γκαλερί CAN Christina Androulidaki. Εγκαίνια στις 8 μ.μ. Αναγνωστοπούλου 42.

– Διάλεξη με τίτλο «Αγγλοελληνισμός· Περιπέτειες σε πολιτιστικές ανταλλαγές» θα δώσει στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα και πρόεδρος της Αγγλοελληνικής Ενωσης δρ Τζον Κίτμερ. Στις 7 μ.μ. Αναπήρων Πολέμου 9.

– Ο Νεοϋορκέζος Milo Z και η μπάντα του ξεκινούν στο Half Note μία σειρά συναυλιών που θα κινηθούν στους ρυθμούς της τζαζ, φανκ, ραπ και σόουλ μουσικής. Στις 10.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17.

– Το γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη MEDIA» και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου πραγματοποιούν διάλεξη με τίτλο «Κινηματογραφικά Φεστιβάλ: Η επίδρασή τους στην ευρωπαϊκή πολιτιστική πραγματικότητα». Στο Impact Hub Athens, στις 11.30 π.μ. Καραϊσκάκη 28.

– Το συγκρότημα Δαιμονία Νύμφη ανεβαίνει στη σκηνή του Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του και νέο υλικό, χρησιμοποιώντας όργανα όπως η λύρα, η αρχαία κιθάρα και η βάρβιτος.

– Εκθεση του Μιχάλη Πελαμίδη με εικαστικά κοσμήματα, συνοδευόμενη από βίντεο για τη διαδικασία της δημιουργίας τους, πραγματοποιείται στο Γενί Τζαμί. Εγκαίνια στις 7 μ.μ. Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Θεσσαλονίκη.

– Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής το «Κονσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα» του Αράμ Χατσατουριάν και τη «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ σε διεύθυνση του Ματίας Φορέμνι. Στις 8.30 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.