Δύο μουσικά παραμύθια για το Καρναβάλι

Δύο μουσικά παραμύθια για το Καρναβάλι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο καινούργια παραμύθια έχει να μας αφηγηθεί φέτος «Το Ελληνικό Σχέδιο» στο πλαίσιο της ενότητας «Μουσική στη Στέγη». Αυτή τη φορά η επιτυχημένη ιδέα των «Μουσικών Παραμυθιών» εμπνέεται από μύθους, έθιμα, μορφές και σύμβολα του καρναβαλιού με αφηγητή και ορχηστρικό σύνολο σε δύο συναυλίες. «Ο Πετεινός στο καρναβάλι», σε σύνθεση του Αγγελου Αγγέλου, κείμενο του Κώστα Φασουλά και αφήγηση από τον Λευτέρη Ελευθερίου: Ενας τεχνίτης πετεινός, πολύξερος και κατεργάρης, με γένια προφήτη, έχοντας στην πλάτη του ένα τσουβάλι με σύνεργα για καρναβάλι, ανταποκρίνεται μεγαλόψυχα στις επιθυμίες των φίλων του, να ζήσουν, έστω για λίγο, το αποκριάτικο όνειρό τους.

Στο δεύτερο παραμύθι, με τίτλο «Αποκριάτικο ξόρκι», σε σύνθεση του Τάσου Ρωσόπουλου, κείμενο της θεατρικής ομάδας ΦΛΟΥ. Η μάγισσα της Αποκριάς δεινοπαθεί από τους κατοίκους της Μιραβιλιόζας, καθώς το αγαπημένο μουσικό της όργανο, η τούμπα, αποτελεί για αυτούς αιτία περιφρόνησης και ειρωνείας. Ως απάντηση στα δεινά της, η μάγισσα θα εμπνευστεί ένα μαγικό ξόρκι. Τα δύο μουσικά παραμύθια ζωντανεύουν σε ένα σκηνικό περιβάλλον που έχει επιμεληθεί ο ευρηματικός Πάρις Μέξης, σε συνεργασία με τον Γιώργο Τέλλο στον σχεδιασμό φωτισμού.

8-9/2. Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Συγγρού 107.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή