Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής «Η λύρα στους αιώνες», ο σολίστ της κωνσταντινουπολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος συναντά το γαλλικό συγκρότημα παλαιάς μουσικής L’Achéron, για να ερμηνεύσουν τα «Επτά δάκρυα» του Αγγλου συνθέτη του 16ου αιώνα Τζον Ντόουλαντ. Στις 8.30 μ.μ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

– Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη της ψυχαναλύτριας Κλαίρης Συνοδινού, με τίτλο «Απουσία, απώλεια και εργασία του πένθους», πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας. Από τις 9 π.μ. Σίνα 31.

– Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Τασούλας Επτακοίλη «Κέρμα στον αέρα». Μιλούν ο δημοσιογράφος

και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος και ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, ενώ αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Πολυχρονίδη. Στις 7 μ.μ. Σπύρου Μερκούρη 62.

– Η Ελεονώρα Ζουγανέλη ανεβαίνει στη σκηνή του Anodos Live Stage, όπου θα ερμηνεύσει παλιά και νέα τραγούδια της υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου και με τη συμμετοχή της Ελπίδας Γαδ. Στις 10.30 μ.μ. Πειραιώς 183.

– Αφιέρωμα στην ελληνική βιντεοτέχνη πραγματοποιεί στο θέατρο «Φούρνος» ο οργανισμός Video Art Μηδέν, παρουσιάζοντας 25 έργα μεμονωμένων δημιουργών και ομάδων. Στις 8 μ.μ. Μαυρομιχάλη 168.

– Η Αργυρώ Μαντόγλου και η Αμάντα Μιχαλοπούλου συζητούν στο Πατάρι του Gutenberg για την τριλογία της Ρέιτσελ Κασκ «Περίγραμμα», «Μετάβαση», «Κύδος». Στις 12 το μεσημέρι, Διδότου 37.

– Η πολιτιστική εταιρεία «Πανόραμα» διοργανώνει στο θέατρο της ΧΑΝΘ ημερίδα με τίτλο «Χαρτογραφώντας τη Σμύρνη, 14ος-20ός αιώνας» και θέμα την ιστορική, κοινωνική και πολεοδομική εξέλιξη της μικρασιατικής πόλης. Ομιλητής ο Αχιλλέας Χατζηκωνσταντίνου. Στις 11.30 π.μ. Νικολάου Γερμανού 1, Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή