Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Θεματική ξενάγηση στην έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο» και στα 478 εκθέματά της πραγματοποιεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στις 11 π.μ. Μανόλη Ανδρόνικου 6.

– Το συγκρότημα «Ρεμπετιέν» πραγματοποιεί συναυλία στο Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου, παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και το σμυρναίικο τραγούδι, μέχρι τις δικές του συνθέσεις. Στις 8 μ.μ. Σίνα 31.

– Την προσωπική, αμφίδρομη σχέση του με τη ζωγραφική διηγείται ο Αλέξης Πατσής μέσα από μια αναδρομική έκθεση με έργα του στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ωρες λειτουργίας: 6 μ.μ. με 10 μ.μ. Πειραιώς 206.

– Η «Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά» παρουσιάζει στον κινηματογράφο «Αστορ» αξιομνημόνευτες ταινίες της εγχώριας παραγωγής, ξεκινώντας με τον «Μεγαλέξανδρο» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, τον «Αθέμιτο συναγωνισμό» του Δήμου Αβδελιώδη και τον «Χαμένο θησαυρό του Χουρσίτ Πασά» του Σταύρου Τσιώλη. Από τις 6 μ.μ. Σταδίου 28.

– Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων με την εικαστικό Δέσποινα Ανδρέου και θέμα τη δημιουργία βενετσιάνικών μασκών διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Στις 10 π.μ. Σαλαμίνος 72-74.

– Οι εκδόσεις Μέλισσα παρουσιάζουν την έκδοση «Οι άνθρωποι του Δεσποτικού», με φωτογραφίες της Μαίρης Χατζάκη από την αποκατάσταση των αρχαιοτήτων στο Δεσποτικό Αντιπάρου, σε μια εκδήλωση με ομιλητές τους Πέτρο Θέμελη, Νίκο Βατόπουλο και Γιώργο Κοντονικολάου. Στις 7.30 μ.μ. Σκουφά 58.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή