Η αποδόμηση ενός «άτρωτου»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, διοργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα ιδιότυπο δείπνο: ο καθένας τους βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής. Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα.

Τον καλεί στο σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Και εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν, με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος Πιερ αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος…

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται στο θέατρο ΚΑΠΠΑ το «Δείπνο ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.

Οι τελευταίες αθηναϊκές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29 Μαρτίου και στη συνέχεια το έργο θα ανεβεί στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αριστοτέλειον και στην Πάτρα στο θέατρο Πάνθεον. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή