Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η έκθεση «Στήβεν Αντωνάκος: Φως. Ο Στήβεν Αντωνάκος και η ρωσική πρωτοπορία», με έργα του καλλιτέχνη από τις συλλογές του MOMus, εγκαινιάζεται στο Μουσείο Aλεξ Μυλωνά. Στις 7.30 μ.μ. Πλ. Αγίων Ασωμάτων.

– Το βιβλίο «Ο άλλος Ψυχρός Πόλεμος. Η αμερικανική διπλωματία στην Ελλάδα, 1953-1973» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει.  Συζητούν οι Σωτήρης Ριζάς, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Στρατής Μπουρνάζος και Ζηνοβία Λαλιούτη. Στις 7 μ.μ. Ακαδημίας 32.

– Ο Γιάννης Κούτρας ξεκινάει τις εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου Plus, όπου θα ερμηνεύσει τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία, καθώς και επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί του ο Μάκης Σεβίλογλου. Στις 9.30 μ.μ. Φραντζή 14.

– Επικεντρωμένη στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, η ομαδική έκθεση «Η ηχώ του χθες ως εικόνα του αύριο», με έργα των Μυρτώς Βρατσάνου, Ελένης Ζερβού, Αθηνάς Κουμπαρούλη και Ελπίδας Φραγκεσκίδου, εγκαινιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Στις 7 μ.μ. Αριστοφάνους 20.

– Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την όπερα του Τζον Κέιτζ «Europeras 1 & 2», σε σκηνοθεσία Ζωής Χατζηαντωνίου και υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου. Στις 8.30 μ.μ. Συγγρού 364.

– Οι Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας και David Lynch, κατά κόσμον Human Touch, ανεβαίνουν στη σκηνή του Half Note μαζί με τον πιανίστα Γιάννη Παπαδόπουλο για μια συναυλία βασισμένη στις συνθέσεις τους αλλά και στη δυναμική του αυτοσχεδιασμού. Στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή