Εκτάκτως

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πρώτη του συναυλία στο πλαίσιο της σειράς «Solidarity Sessions: Together, At Home», και σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizen και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έδωσε ο Κρις Μάρτιν των Coldplay μέσω του YouTube. Για περίπου 40 λεπτά έπαιξε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του συγκροτήματος, δέχθηκε παραγγελίες και μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, είχε επικοινωνία με το κοινό σε διάφορες χώρες του κόσμου. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Τζον Λέτζεντ.

Oι καλλιτέχνες θα βρουν τον τρόπο να επικοινωνήσουν το έργο τους με το κοινό, η τεχνολογία προσφέρει μεγάλες δυνατότητες, όμως είναι αρκετό αυτό για να σταματήσει την οικονομική «ελεύθερη πτώση» στον χώρο του πολιτισμού;  Αυτό θα απαντηθεί αργότερα. Για την ώρα οι περισσότεροι δεν το βάζουν κάτω. Η Συμφωνική Ορχήστρα της Μελβούρνης δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια όταν οι προγραμματισμένες συναυλίες της ακυρώθηκαν. Το κοντσέρτο έγινε χωρίς κοινό, βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε στο YouTube. Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο τα views είχαν φτάσει τις 38 χιλιάδες. 

Για τον Οκτώβριο μεταφέρεται και η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης (φωτ.) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-10 Μαΐου. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη και η απόφαση ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις με τη Helexpo, τους συνδέσμους εκδοτών, τους εκπροσώπους της τιμώμενης χώρας (Γερμανίας). Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 17ης ΔΕΒΘ ορίστηκε το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή