Εκτάκτως

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού μας ενημερώνουν ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό την υπουργό Λίνα Μενδώνη (φωτ.) για να εξετασθεί η πορεία των μελετών και να προγραμματιστούν οι εργασίες στο Τατόι. Προφανώς, στο υπουργείο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μείνουν εντός χρονοδιαγράμματος όχι μόνο σε σχέση με το Τατόι αλλά και γενικότερα. Η Εθνική Πινακοθήκη λ.χ. θα είναι το μεγάλο στοίχημα. Βέβαια, τα ανοιχτά θέματα στον χώρο του πολιτισμού είναι πολλά και σ’ αυτή τη φάση σημαντικότερα από το Τατόι. Τα επισημαίνει και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτ.), απευθύνοντας συγκεκριμένες ερωτήσεις προς την υπουργό Πολιτισμού και τον υπουργό Οικονομικών. Ποια μέτρα λαμβάνονται για τη στήριξη των καλλιτεχνών της χώρας που πλήττονται από τις επικρατούσες συνθήκες, λόγω του νέου κορωνοϊού; Με ποιον τρόπο το ελληνικό κράτος σχεδιάζει να στηρίξει τη βιωσιμότητα των χώρων θεάματος και ψυχαγωγίας που παραμένουν κλειστοί επ’ αόριστον σε όλη την επικράτεια; Είναι πολλοί όσοι αναμένουν απαντήσεις.

«Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας». Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα άνοιξε το βράδυ της Κυριακής τη διαδικτυακή συναυλία «Living Room Concert for America» από το σαλόνι του σπιτιού του ο Ελτον Τζο. Ελαβαν μέρος πολλοί καλλιτέχνες, η Μπίλι Εϊλις, η Αλίσια Κις, η Μαράια Κάρεϊ, οι Back Street Boys κ.ά., και ο στόχος ήταν εκτός της ψυχαγωγίας όσων παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, η συγκέντρωση χρημάτων που θα πάνε σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη μέσω των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων Feeding America και First Responders Children’s Foundation. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή