Εκτάκτως

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι λέτε για μια επίσκεψη στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον» (φωτ.); Ψηφιακή εννοείται, άλλωστε δεν έχουμε κι άλλη επιλογή, αλλά ακόμη κι έτσι είναι μια καλή ευκαιρία για μια συναρπαστική διαδρομή στις εφευρέσεις του ανθρώπου που ήταν… έτη φωτός μπροστά από την εποχή του. Στη δράση αυτή συμμετέχει και το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης #DigitalSolidarityGR και φέρνει την επιστήμη και την τεχνολογία στις οθόνες των σπιτιών μας.

Σε ψηφιακή έκδοση κυκλοφορεί από τον Καστανιώτη «Η χορτοφάγος» (φωτ.) της Χαν Γκανγκ, μυθιστόρημα για το οποίο η συγγραφέας από τη Νότια Κορέα κέρδισε το 2016 το Διεθνές Βραβείο Booker. Πρόκειται για μια ιστορία καφκικής σύλληψης που αναπτύσσεται σε τρεις πράξεις. Ενα μυθιστόρημα αλλόκοτο, βίαιο και αισθησιακό, με το οποίο η Χαν Γκανγκ, από τις δημοφιλέστερες λογοτεχνικές φωνές της Απω Ανατολής, διερευνά την επιθυμία και την ντροπή, την καταπίεση και την εξουσία.

Η αλήθεια είναι αν δεν έκαναν οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Contagion» τηλεοπτικό σποτ για τον κορωνοϊό, ποιος θα έκανε; Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια κάλεσε τους Ματ Ντέιμον, Κέιτ Γουίνσλετ, Λόρενς Φίσμπουρν και το υπόλοιπο καστ, κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν ταχύτατα. Η Κέιτ Γουίνσλετ, που στην ταινία υποδυόταν μια επιδημιολόγο, μας λέει ξεκάθαρα: «Πλένετε τα χέρια σας σαν να εξαρτάται η ζωή σας απ’ αυτό»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή