Εκτάκτως

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να περάσουμε πιο επιμορφωτικά τον χρόνο μας στο σπίτι έχει το Ιδρυμα Μποδοσάκη, με τη δημιουργία του ιστοτόπου www.blod.gr. To BLOD (Βodossaki Lectures on Demand) φιλοξενεί επιλεγμένες βιντεοσκοπημένες διαλέξεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, σε μια διαρκώς ανανεούμενη βιβλιοθήκη με ελεύθερη πρόσβαση. Ανάμεσα στους 6.000 ομιλητές μπορεί να βρει κανείς συμπατριώτες μας όπως ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (φωτ.), η Μαρία Ευθυμίου, ο Μανόλης Κορρές, ο Λεωνίδας Καβάκος, αλλά και ξένους σαν τον Ορχάν Παμούκ, τον Πολ Οστερ, τον Αλέν Μπαντιού και τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

Διαδικτυακές προβολές των παραστάσεών του που διακόπηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας προσφέρει δωρεάν το Εθνικό Θέατρο. Το πρόγραμμα ξεκινά από σήμερα με την παράσταση «Μακμπέθ» (φωτ.), η οποία θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ., ενώ σειρά έχουν το «Hotel Eternite» κάθε Κυριακή στις 9 μ.μ. και η παράσταση παιδικού θεάτρου «Χίλιες και μία Ιστορίες», κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Οι προβολές θα είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες του Εθνικού Θεάτρου, του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μια εικονική περιήγηση στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» προσφέρει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του δικτύου του, στο Κάστρο Ιωαννίνων. Περισσότερα στο site του Ιδρύματος, www.piop.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή