Εκτάκτως

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολιτισμός «έκλεισε» πρώτος και θα… ανοίξει απ’ ό,τι φαίνεται τελευταίος. Το Γουέστ Εντ (φωτ.) λ.χ., η θεατρική καρδιά του Λονδίνου, ανταποκρίθηκε ταχύτατα στις εκκλήσεις των ειδικών για περιορισμό των συγκεντρώσεων, κι έτσι τα θέατρα έβαλαν λουκέτο στα μέσα Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν από το επίσημο κυβερνητικό lockdown. Και σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, το λουκέτο παρατείνεται μέχρι τα τέλη Μαΐου. Η οικονομική ζημία των θεάτρων είναι τεράστια αλλά προφανώς δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανθρώπινες απώλειες, που στη Μεγ. Βρετανία, χθες, είχαν φτάσει τις 5.000.

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη, το υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει μέχρι τις 13 Απριλίου μια σειρά από  ολιγόλεπτα βίντεο με τίτλο «Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη». Μιλούν η σύζυγός του και οι φίλοι του και διαβάζουν αποσπάσματα που έχουν οι ίδιοι επιλέξει: Ελένη Σαμαράκη, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιάννης Ξανθούλης, Εύη Κυριακοπούλου, Γιάννης Μπουτέας,  Δημήτρης Κουρεμπανάς και Λίνα Μενδώνη. Τα βίντεο θα αναρτηθούν στο κανάλι YouTube

Μετά τη «Λούλου» του Αλμπαν Μπεργκ, μια εξαιρετική παραγωγή που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το Σάββατο 4/4 στην πρεμιέρα του κύκλου «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο», οι διαδικτυακές προβολές στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών συνεχίζονται την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 9.30 μ.μ., με την εμβληματική μπαρόκ όπερα «Η στέψη της Ποππαίας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή