Εκτάκτως

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ομάδα 19 σύγχρονων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες του κόσμου φέρνει κοντά η έκθεση «Solidarite» (φωτ.) της Pop-up γκαλερί «INAOSSIEN Αrt». Ζωγράφοι και φωτογράφοι από Αυστραλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιράν, Ιρλανδία, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Μεξικό και Πολωνία εκθέτουν αντιπροσωπευτικά έργα τους σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Το κοινό μπορεί να περιηγηθεί και να θαυμάσει έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες διάσημων καλλιτεχνών από υπολογιστή, tablet ή κινητό. Ως τις 10/5. artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/475050/solidarité

«Θεωρώντας μάλλον βέβαιο ότι οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, πιστεύουμε ότι η εταιρεία δεν θα καταφέρει να κρατήσει το κεφάλι της έξω από το νερό και πιθανότητα θα οδηγηθεί σε πτώχευση», δηλώνουν αναλυτές της Γουόλ Στριτ για την AMC (φωτ.), τη μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα κινηματογράφων. H εταιρεία λειτουργεί 639 κινηματογράφους στην Αμερική και 365 σε άλλες χώρες, ενώ ο τζίρος το 2019 ήταν περίπου 5,5 δισ. δολάρια.

Θέμα στα κινηματογραφικά νέα του BBC έγινε η πρόσφατη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ζήτησε από δέκα Ελληνες σκηνοθέτες να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους μέσα στο σπίτι τους και να τις μοιραστούν στη συνέχεια με το κοινό. Στο ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου βλέπουμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Ορέστη Ανδρεαδάκη (φωτ.), να εξηγεί το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση, καθώς και τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές Μαριάννα Οικονόμου και Σύλλα Τζουμέρκα, οι οποίοι μιλούν για τα φιλμάκια τους. Το σύνολο των ταινιών είναι διαθέσιμο δωρεάν στο filmfestival.gr (τις επόμενες μέρες έρχονται και άλλες, από ξένους δημιουργούς), ενώ το δημοσίευμα του BBC μπορεί να αναζητηθεί στην ενότητα του ιστοτόπου του «Talking Movies».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή