Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία στέφεται η έκτακτη πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του Νεανικού Πλάνου “Ψυχαγωγία και κινηματογραφική εκπαίδευση εξ αποστάσεως”. Ήδη από τις 16 Μαρτίου, οι δύο φορείς διαθέτουν δωρεάν σε εκπαιδευτικούς και ομάδες μαθητών για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς ταινίες από τη μοναδική Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη και τους συνοδευτικούς ψηφιακούς οδηγούς μελέτης του Νεανικού Πλάνου.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης από την Αλεξανδρούπολη ως τη Γαύδο έχουν δηλώσει ως σήμερα το ενδιαφέρον τους, ενώ παρά τις δυσκολίες της προσαρμογής στα νέα δεδομένα της τηλεκπαίδευσης, δεκάδες εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει την εφαρμογή του προγράμματος για την πρώτη προσφερόμενη ταινία και ήδη συνεχίζουν στη δεύτερη.

Η πρώτη ταινία του προγράμματος είναι η πολυβραβευμένη ταινία “Supa Modo” του Likarion Wainaina (Μυθοπλασία, 74΄, Κένυα–Γερμανία, 2018), η οποία πραγματεύεται το επίκαιρο ζήτημα της νόσου και της υγείας και του ρόλου της κοινότητας στο ξεπέρασμα του στίγματος και του πένθους.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους-1

Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για συμμετοχές. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να διαμορφώσουν ομάδες μαθητών που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου τις ταινίες, τις οποίες διαθέτουμε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή μαζί με τον ψηφιακό οδηγό μελέτης τους.

Πρόκειται για πολύμορφο πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, βίντεο, κουίζ, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πρόσθετο υλικό, κ.ά.), το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω πλατφόρμας σύγχρονης διδασκαλίας ή με ασύγχρονο τρόπο, ανάλογα με τις διαθέσιμες σε κάθε περίπτωση τεχνικές προϋποθέσεις.

Κύριοι στόχοι της δράσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του Νεανικού Πλάνου είναι κατά το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης:

α. να διατηρήσουν επαφή και επικοινωνία με τους μαθητές τους

β. να εξωτερικεύσουν τα αισθήματά τους για το παγκόσμιο θέμα αυτής της περιόδου και να συνομιλήσουν γι' αυτό, με αφορμή την ταινία και το συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό

γ. να παρακολουθήσουν τα παιδιά μια πολυβραβευμένη ταινία με 50 διεθνή βραβεία

δ. να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση

Πληροφοριακό υλικό για την ταινία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Νεανικού Πλάνου

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

https://forms.gle/Dinbb7oo5M3qwX4f8

Για πιθανά ερωτήματα και απορίες, κατά τη συμπλήρωση της φόρμας, επικοινωνήστε με το [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή