Εκτάκτως

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια ειδική έκδοση για τον κορωνοϊό, σε εικονογράφηση του βραβευμένου Axel Scheffler, διαθέτουν δωρεάν οι εκδόσεις Ικαρος. Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, αλλά και να δώσει απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 με απλά λόγια. Το ebook διατίθεται στην παρακάτω διεύθυνση και μπορεί να διαβαστεί στην οθόνη ή ακόμη και να εκτυπωθεί: https://ikarosbooks.gr/static/pdf/CoronavirusEbook.pdf.

Oι κινηματογράφοι μπορεί να παραμένουν κλειστοί, αλλά όταν θα ανοίξουν, μία από τις πρώτες ταινίες στη λίστα μας θα πρέπει να είναι η ιστορία του διαβόητου κακοποιού Αλ Καπόνε, που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Τομ Χάρντι (φωτ.) αγνώριστο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Τζος Τρανκ («Fantastic Four», «Chronicle»), βασίζεται σε βιογραφικά στοιχεία του Καπόνε και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα κάνει πρεμιέρα προς τα τέλη του έτους. Το πρώτο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε χθες, μας έχει ανοίξει ήδη την όρεξη.  

Ενας θρύλος της τζαζ, ο σαξοφωνίστας Λι Κόνιτζ, πέθανε χθες από παρενέργειες του κορωνοϊού σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 92 ετών. Ο γεννημένος στο Σικάγο Κόνιτζ ήταν μέλος μιας «ελίτ» μουσικών που άνοιξε τους ορίζοντες τής τζαζ προς άλλες, δημιουργικές κατευθύνσεις. Είχε παίξει με σπουδαία ονόματα, όπως ο Τσαρλς Μίνγκους, ο Ντίζι Γκιλέσπι, ο Τσάρλι Χέιντεν, ο Μπραντ Μελντάου.

Εξαιρετική τζαζ μέσα από τις ηχογραφήσεις του κύκλου συναυλιών Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ μπορούμε να απολαύσουμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.snfcc.org. Για πρώτη φορά είναι διαθέσιμες ψηφιακά πρωτότυπες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί, ένα κράμα μουσικών οργάνων και ήχων, από καλλιτέχνες όπως οι Sugahspank (φωτ.), Χάρης Λαμπράκης quartet, George Kontrafouris και Stefanos Andreadis. Ευρηματικότητα, ενέργεια και πειραματική διάθεση. Μένουμε σπίτι με… τζαζ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή