Εκτάκτως

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ψηφιακό λεύκωμα των ιδιαίτερων ημερών που διανύουμε πρόκειται να αποτυπωθεί στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης του MOMus με τον τίτλο «So Far So Close/Τόσο Μακριά Τόσο Κοντά», με πρωτότυπο καλλιτεχνικό υλικό που θα αναρτάται, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανθεκτικότητας που υλοποιεί ο οργανισμός. Από τις 27 Απριλίου 2020, η πλατφόρμα www.res.momus.gr θα δέχεται τους ψηφιακούς επισκέπτες της προκειμένου να καταθέσουν το δικό τους έργο τέχνης, τη δική τους καλλιτεχνική άποψη, σαν ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε.

Tην Τετάρτη 29 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο live webcast με θέμα: «Infodemic» στο πλαίσιο των Διαλόγων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση εν μέσω πρωτόγνωρων και έκτακτων καταστάσεων αποτελεί οδηγό για όλους μας, γι’ αυτό και οι Διάλογοι μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση με δημοσιογράφους αναζητούν το πώς ο καταιγισμός πληροφοριών από πηγές πολλαπλής προέλευσης και η εξαιρετικά γρήγορη εξάπλωσή τους αποτελούν το νέο δεδομένο στην ενημέρωσή μας. Συμμετέχουν οι Ιωάννα Σουφλέρη, Τάσος Τέλλογλου και Θανάσης Τρομπούκης. Συντονίζει η Αννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Αύριο, Σάββατο 25 Απριλίου, στις 9 μ.μ., θα προβληθεί ξανά από το site του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά η παράσταση «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι μια συμπαραγωγή του ΔΘΠ με το Εθνικό Θέατρο, η πρεμιέρα της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο στις 12 Μαρτίου. Λόγω των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 η παράσταση αναβλήθηκε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή