ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκτάκτως

Εκτάκτως

Σήμερα ανεβαίνει η τέταρτη και τελευταία εκδοχή της διαδικτυακής καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας www.iqai.art, με βίντεο της Ζακλίν Λέντζου, του Γιώργου Κουτσαλιάρη και δημιουργών από Ινδία, Νεπάλ και Καζαχστάν. Το International Quarantine Art Initiative ξεκίνησε από την Αθήνα και ένωσε δημιουργούς όπως τον Μιχάλη Σιγανίδη και τη Ματούλα Ζαμάνη με συναδέλφους τους από Πολωνία, Ισπανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Το iquai.art ολοκληρώνεται με τη χαλάρωση των μέτρων, αλλά τα μεμονωμένα βίντεο θα γίνουν μια ενιαία αφήγηση από τις ημέρες της καραντίνας.

Το νεοϋορκέζικο «The Tanκ», ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέατρα του Μανχάταν, παρουσιάζει για πρώτη φορά διαδικτυακά την πρόσφατη δουλειά της καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Μέγκαν Φιν, το έργο «When we went electronic», μια μετάκληση που είχε προγραμματιστεί για τη σκηνή της Φρυνίχου, τον Ιούνιο. Η παράσταση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του Θεάτρου Τέχνης, με συμβολικό αντίτιμο παρακολούθησης 3,5 ευρώ, και τα έσοδα διατίθενται αποκλειστικά στους εργαζομένους του θεάτρου.

«Prisme 7» ονομάζεται το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που ετοιμάζει το Centre Pompidou και θα παρουσιαστεί επισήμως στην Paris Games Week, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη  Οκτωβρίου. Το παιχνίδι αποτελεί μια ποιητική αλλά και διασκεδαστική ξενάγηση στον άυλο κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τα έργα της συλλογής του Κέντρου αλλά και να παίξει μαζί τους. 

Ο μικρός Αλέξανδρος, σε ηλικία οκτώ μηνών διέσχιζε όλη την Ανατολική Αμερική, ενώ η αδελφή του Μαριάννα, τεσσάρων μηνών, ταξίδευε στη Σρι Λάνκα και παρατηρούσε ουρακοτάγκους στη ζούγκλα του  Βόρνεο. Με μοναδικά μέσα τα κινητά τους, ο Θοδωρής (@theoanagno) και η Μαρία (@mariavran), οι γονείς, κατέγραψαν τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκύπτουν όταν κάποιος ταξιδεύει με δύο μικρά παιδιά. Τα ταξίδια τους μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς μέσα από τα επεισόδια του νέου καναλιού «Traveling with kids», στο YouTube (https://bit.ly/3cK6Pjb). Στο πρώτο επεισόδιο, ένα οδοιπορικό στο Βόρνεο.