Εκτάκτως

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μπαίνει στη… νέα ψηφιακή εποχή με την καινοτόμο διαδραστική εικονική περιήγηση 360° (virtual tour) στους χώρους του. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν όλες τις μόνιμες εκθέσεις, να απολαύσουν πολλαπλές λήψεις από κάθε αίθουσα, να ζήσουν με λίγα λόγια την εμπειρία μιας όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένης ξενάγησης (https://gnhm-kem.com/vt/gr/).

Φαίνεται πως αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει το Netflix επενδύοντας έναν πακτωλό χρημάτων σε ακριβές παραγωγές, θα συμβεί τελικά λόγω… πανδημίας. Ο λόγος για τον κανόνα της «ελάχιστης προβολής στην αίθουσα», τον οποίο έθετε αυστηρά κάθε χρόνο η Ακαδημία των Οσκαρ προκειμένου μια ταινία να μπορεί να συμπεριληφθεί στη λίστα των βραβείων. Οπως ανακοινώθηκε χθες ωστόσο, για την απονομή του 2021 η συγκεκριμένη προϋπόθεση αίρεται, με αποτέλεσμα στις επόμενες υποψηφιότητες να μπορούν να συμπεριληφθούν ακόμη και ταινίες οι οποίες προβλήθηκαν μόνο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

157 χρόνια από τη γέννηση και 87 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καβάφη, το Iδρυμα Ωνάση, που διαχειρίζεται το αρχείο του από το 2012, καλεί το κοινό να παρακολουθήσει μέσα από προγράμματα και δράσεις του πώς πανεπιστημιακοί, ερευνητές, μαθητές και καλλιτέχνες έχουν προσεγγίσει τον Aλεξανδρινό ποιητή, να ανακαλύψει στιγμές της ζωής του και να περιηγηθεί στην ψηφιακή συλλογή του αρχείου Καβάφη (www.onassis.org).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή