Εκτάκτως

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι η προβολή της παράστασης «Καλιγούλας», του Αλμπέρ Καμύ, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2017 σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και τους Θεοδώρα Τζήμου, Στέλλα Φυρογένη, Ιερώνυμο Καλετσάνο κ.ά. Η προβολή της παράστασης θα πραγματοποιηθεί μέσω του www.dithepi.gr, σήμερα 2/5 και στις 9/5.

O Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκαν τον Ιούνιο του 2017 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και συνομίλησαν με τη διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου. Μίλησαν λιγότερο για μπάσκετ και περισσότερο για την αξία της διαδρομής, για το τι σημαίνει Ελληνας και για όλα όσα χρειάζονται για να φθάσεις ψηλά. Ηταν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, για την αφετηρία, τα εμπόδια, τις ευκαιρίες. Οποιος ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει, στη διεύθυνση https://www.onassis.org/el/whats-on/giannis-and-thanasis-antetokounmpo-onassis-stegi-athens.

• Διάλεξη με θέμα «Η κρίση του κορωνοϊού στην κρίση της εφηβείας» θα δώσει ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής. Μέσω ζωντανής μετάδοσης, θα μιλήσει για το πώς βιώνουν οι έφηβοι την κρίση της πανδημίας, τις στερήσεις στις οποίες υποβάλλονται, καθώς και τον διάχυτο φόβο που κυριαρχεί στον κόσμο των ενηλίκων. Τη Δευτέρα 4/5, στις 6.30 μ.μ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/lectures.

Προβολή επιλεγμένων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων από το αρχείο του κάνει και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μετά την «Αντιγόνη» του Βογιατζή, που παρακολούθησαν 36.000 άτομα, σειρά έχει σήμερα το έργο «Insenso», του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και στις 9/5 η παράσταση των έργων «Ηλέκτρα / Ορέστης» του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε, ενοποιώντας τα δραματουργικά, ο Ιβο βαν Χόβε (www.greekfestival.gr.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή