Εκτάκτως

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό αλλά και όλους τους αρμόδιους υπουργούς δημοσιοποίησε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σχετικά με την πολιτιστική πολιτική επανεκκίνησης της δραστηριότητας του σινεμά. Σε αυτή ζητούνται, μεταξύ άλλων, «σαφείς, καθαρές, ρεαλιστικές οδηγίες επανέναρξης των γυρισμάτων σε ασφαλείς συνθήκες· στήριξη των παραγωγών που θα καταφέρουν να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα· αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΚ και των χρηματοδοτήσεων ΕΡΤ και ΕΚΟΜΕ· στήριξη των αιθουσαρχών και των διανομέων», ενώ προτείνει τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας γύρω από θέματα του κινηματογράφου.

Από αύριο 6 Μαΐου ξεκινάει το δεύτερο και τελευταίο ψηφιακό κυνήγι θησαυρού με γρίφους, κώδικες και μυστικά των μνημείων της Αθήνας που σχεδίασε η So7 για τον Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Athens Culture Net. Οι παίκτες καλούνται να λύσουν σπαζοκεφαλιές, σταυρόλεξα και κρυπτόλεξα και να απαντήσουν σε απαιτητικά κουίζ. Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net.

Υποψήφια –η μοναδική από την Ελλάδα– για Διεθνές Βραβείο του προγράμματος Global Fine Art Awards είναι η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που πραγματοποιήθηκε το 2019 από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε επιμέλεια του Νίκου Σταμπολίδη. Η έκθεση, που έφερε σε «διάλογο» κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με ελληνικές αρχαιότητες, διαγωνίζεται στην κατηγορία «Εναλλακτικές Εκθέσεις» με συνυποψήφιες αντίστοιχες διοργανώσεις ιδρυμάτων όπως το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Γκούγκενχαϊμ και άλλα. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 11 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή