Twilight: Έρχεται τo νέο βιβλίο από την Stephenie Meyer

Twilight: Έρχεται τo νέο βιβλίο από την Stephenie Meyer

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου Twilight, το Breaking Dawn, η συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία των εκδόσεων, Stephenie Meyer, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνεχίζει τη δημοφιλή ιστορία του βαμπιρικού love story με ένα νέο μυθιστόρημα. Ο τίτλος του θα είναι Midnight Sun και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, Little, Brown, το Midnight Sun είναι μια επανάληψη της ιστορίας του Twilight από την οπτική γωνία του βαμπίρ Edward, η σεξουαλική δίψα του οποίου για την θνητή έφηβη Bella, έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία του να πιει το αίμα της.

«Καθώς μαθαίνουμε τις συναρπαστικές λεπτομέρειες για το παρελθόν του Edward και την πολυπλοκότητα των εσωτερικών του σκέψεων, καταλαβαίνουμε γιατί αυτός είναι ο καθοριστικός αγώνας της ζωής του», τονίζει ο εκδοτικός οίκος. «Πώς μπορεί να αφήσει τον εαυτό του να ερωτευτεί τη Bella, όταν ξέρει ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της;».

Twilight: Έρχεται τo νέο βιβλίο από την Stephenie Meyer-1

©Courtesy of Little, Brown Books for Young Readers

Οι φανατικοί «Twi-hards» γνωρίζουν ότι το Midnight Sun δεν είναι μια καινούργια ιδέα. Όταν το 2008 διέρρευσε στο διαδίκτυο ένα χειρόγραφο με 12 κεφάλαια του βιβλίου, η Meyer σταμάτησε να γράφει τη συνέχεια του, αλλά έδωσε στους θαυμαστές της μια μικρή γεύση, δημοσιεύοντας ένα -διαγραμμένο πια- απόσπασμα. Πολλοί φαν ήλπιζαν ότι η δημοσίευσή του δεν θα αργήσει και θα είναι κάτι σαν δώρο καραντίνας. «Ζούμε μια τρελή εποχή και δεν ήμουν σίγουρη ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να βγάλω αυτό το βιβλίο», δήλωσε η Meyer μέσω βίντεο στο Good Morning America, «αλλά μερικοί από εσάς περίμεναν τόσο πολύ καιρό που δεν μπορούσα να τους απογοητεύσω».

Η είδηση δεν άργησε να προκαλέσει θερμότατες αντιδράσεις στους κύκλους των φανατικών της σειράς βιβλίων στο Twitter, οι οποίοι επαίνεσαν τη Meyer για τη διατήρηση της λογοτεχνικής της δυναμικής, παρά την μακρά απουσία της από τη συγγραφή. Μερικοί σημείωσαν ότι ο χρόνος της ανακοίνωσης ήταν -δυνητικά- γεμάτος νόημα, καθώς ο χαρακτήρας του Edward Cullen πέθανε από την ισπανική γρίπη το 1918 και έπειτα έγινε αθάνατος από τον θετό βαμπρίρ πατέρα του, Carlisle Cullen. Άλλοι πάλι, χαίρονται ιδιαίτερα που η Meyer «δυσκολεύεται» να πει την ιστορία από την προοπτική του Edward, χαρίζοντας στους θαυμαστές της 672 χορταστικές σελίδες.

Ωστόσο, το καυτό ερώτημα παραμένει. Υπάρχει καμία πιθανότητα ο Robert Pattinson και η Kristen Stewart, το ζευγάρι που έδωσε σάρκα και οστά στους χαρακτήρες των βιβλίων στη μεγάλη οθόνη, να επαναλάβουν τους ρόλους τους ως Edward και Bella; Μένει να το δούμε στη συνέχεια…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή