ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκτάκτως

Εκτάκτως

Την «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, με πρωταγωνιστές τους Ολγα Ρομάνκο και Χοσέ Κούρα, προβάλλει αύριο στις 9 μ.μ. το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου ψηφιακών αναμεταδόσεων «Megaron Online». Η παράσταση, μια παραγωγή του Μεγάρου που παρουσιάστηκε το 2001, φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Πιερ Λουίτζι Πίτσι. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Ντονάτο Ρεντσέτι, ενώ τα πολυφωνικά μέρη ερμηνεύουν η Χορωδία της ΕΡΤ και μέλη της βουλγαρικής Χορωδίας της Οπερας και της Φιλαρμονικής Εταιρείας του Μπουργκάς. Περισσότερα, στο megaron.gr.

Την πρώτη, διαδικτυακή εκδοχή της ζωντανής περφόρμανς «Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνος ένα ολόκληρο νησί» θα παρουσιάσουν η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS στις 22, 23 και 24 Μαΐου, στις 9 μ.μ., μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Στο έργο, πέντε ηθοποιοί επικοινωνούν μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, ενώ οι θεατές περιηγούνται σε μια σειρά από ονειρικά δωμάτια, βιώνοντας μιας διαλογιστική εμπειρία. Η δεύτερη εκδοχή του έργου θα φιλοξενηθεί στα τέλη Ιουνίου στο κτίριο του ΕΜΣΤ. Τιμή εισιτηρίου, 6 ευρώ. Περισσότερα, στο emst.gr.

Eξι πεζογραφήματα του Γιώργου Ιωάννου («Ο Μπάτης», «Οι Σφάχτες», «Και ιδού νεφέλη λευκή», «Παναγία η Ρευματοκρατόρισσα», «Las Incantadas», «Ο θείος Βαγγέλης») θα ακουστούν σε ανάγνωση του ηθοποιού Γιώργου Γάλλου, αύριο στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο των διαδικτυακών «Αναγνώσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα έξι κείμενα διατρέχουν μια εικοσαετή περίοδο στο έργο του συγγραφέα και η ηχογράφησή τους θα παραμείνει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ. Λεπτομέρειες, στο snfcc.org.