ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκτάκτως

ektaktos-2380243

Με τη Σαβίνα Γιαννάτου συνεχίζεται το Σάββατο 30 Μαΐου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music. Τη συνοδεύει ο πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης. Mπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία live στο snfcc.org/yannatou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.

Τέσσερις επιπλέον ημερομηνίες προστίθενται στη νέα ψηφιακή παράσταση της Ελλης Παπακωνσταντίνου «ΑΝΤΙGONE TEST», κείμενο που στηρίζεται στα «Iχνη της Αντιγόνης», ένα από τα γνωστότερα έργα της Χριστίνας Ουζουνίδη, το οποίο αντλεί από τον αρχαιοελληνικό μύθο της Αντιγόνης και μιλά για την έμφυλη διαχρονική βία και την κατασκευή της έμφυλης ταυτότητας. Δευτέρα, 1 και 8 Ιουνίου, Τετάρτη, 3 και 10 Ιουνίου στις 7.15 μ.μ. (https://elli.site/projects/traces-of-antigone).

Εναν από τους μεγαλύτερους μαέστρους του καιρού μας, τον Ζούμπιν Μέτα, υποδέχεται στην ψηφιακή του σκηνή το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Σε αυτή τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την 1η Φεβρουαρίου 2016, ο σπουδαίος αρχιμουσικός, επικεφαλής της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ διηύθυνε έργα Βέμπερ, Μότσαρτ, Ροσίνι, Βέρντι και Τσαϊκόφσκι. Προσκεκλημένη σολίστ της βραδιάς ήταν η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση (www.megaron.org).