Εκτάκτως

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτήν την εβδομάδα, το Μουσείο Μπενάκη, που παραμένει δραστήριο διαδικτυακά, προτείνει στο κοινό μία επίσκεψη στον πρώτο όροφο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα 13, με τις πολύχρωμες γιορτινές και νυφικές φορεσιές, τα κεντήματα, τα ξυλόγλυπτα και τα κοσμήματα από την Κρήτη, την Κύπρο, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες (www.benaki.org).

Οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Κωστή Βελώνη με τίτλο «Ghost Beggar». Για πρώτη φορά, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει σε μία έκθεση έργα που ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα των εικαστικών του μέσων: γλυπτά, σχέδια σε χαρτί και έργα σε καμβά. Η ιστορική φιγούρα του Πιερότου (Pierrot), ο οποίος έχει υποστεί συνεχείς μεταμορφώσεις, αλλά παραμένει δέσμιος της λευκής εμφάνισης και της άβουλης στάσης του, είναι στο επίκεντρο της έκθεσης. Διάρκεια: 10 Ιουνίου – 26 Σεπτεμβρίου.

Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 21.00, η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music. Σε μια εποχή που κρατάμε αποστάσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καταργεί την απόσταση μέσα από τη μαγεία του τραγουδιού. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδά τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή