Ωρες εισόδου – εξόδου στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ωρες εισόδου – εξόδου στο Φεστιβάλ Αθηνών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναγραφή των ωρών προσέλευσης και αποχώρησης επί των εισιτηρίων προσανατολίζεται το Φεστιβάλ Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός του κοινού και να τηρηθούν τα μέτρα απόστασης.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, θα γνωρίζουν ανάλογα με τη θέση που θα καθίσουν, τι ώρα πρέπει να προσέλθουν στο θέατρο για να μην ταλαιπωρηθούν και να μην «κολλήσουν» σε μεγάλες ουρές. Η πλειονότητα των εισιτηρίων θα είναι για δύο θέσεις, ενώ θα υπάρχουν επιλογές για τρεις και τέσσερις θέσεις μαζί, σε μία σειρά, αλλά και για μονές. Οι θέσεις στην Επίδαυρο θα είναι πλέον αριθμημένες, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η διοργάνωση των παραστάσεων στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο αποτελεί μεγάλη «σπαζοκεφαλιά» για το Φεστιβάλ, λόγω των ειδικών υγειονομικών μέτρων που πρέπει να τηρηθούν. Οι μετρήσεις που έκανε το Φεστιβάλ και η λεπτομερής αποτύπωση των διαζωμάτων στα δύο αρχαία θέατρα δείχνουν ότι, για να τηρηθούν τα μέτρα, ο αριθμός των θεατών πρέπει να είναι μικρότερος από τις αρχικές προβλέψεις. Αν κάτι δεν αλλάξει μέχρι την έναρξη των παραστάσεων –σχετικά με την πορεία της επιδημίας και τα υγειονομικά μέτρα– οι επιτρεπόμενες θέσεις ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπου 950 στο Ηρώδειο και 2.000 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Το εγχείρημα αναμένεται να αποδειχθεί και πολυέξοδο για τη διοργάνωση, η οποία εκ των πραγμάτων κινείται με περιορισμένο προϋπολογισμό. Για να τηρηθούν σωστά τα μέτρα, το Φεστιβάλ θα χρειαστεί αρκετό προσωπικό στη χωροταξία και στη χωροθέτηση για το 1/3 του κοινού του. Την ίδια στιγμή, δεν προσδοκώνται ικανά έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Το πρόβλημα των μειωμένων εσόδων θα αντιμετωπίσουν, από την πλευρά τους, και οι εποπτευόμενοι φορείς, για τις δικές τους παραγωγές.

Παραμένει, φυσικά, το ερώτημα σχετικά με την ανταπόκριση του κοινού, ειδικά για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο. Η διαδρομή από την Αθήνα για το αρχαίο θέατρο της Αργολίδας και η ενδεχόμενη αναμονή, για υγειονομικούς λόγους, κατά την είσοδο και έξοδο, θα αυξήσει τον χρόνο που πρέπει κάποιος να διαθέσει για να δει μια παράσταση. Από την άλλη πλευρά, αυτή η «θυσία» από πλευράς των θεατών θα είναι και ένα μήνυμα υποστήριξης προς τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή