Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος για 39η συνεχόμενη χρονιά, αρχίζει τις εργασίες του αφιερωμένο φέτος στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Από τις 7 μ.μ. Παραλία Λευκού Πύργου.

Οι Human Touch, το μουσικό τρίο των Ντέιβιντ Λιντς, Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κουρτσόγλου, ανεβαίνουν στη σκηνή του Galata Gazi για μια εμφάνιση που θα περιλαμβάνει κομμάτια από την 20ετή πορεία τους, διασκευές και αυτοσχεδιασμούς. Στις 10.30 μ.μ. Τριπτολέμου 8.

Η ομαδική έκθεση «Overmorrow» υποδέχεται το κοινό της στην αίθουσα τέχνης «Εκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου», παρουσιάζοντας έργα 13 εικαστικών που έχουν συνεργαστεί με την γκαλερί. Από τις 11 π.μ. Βαλαωρίτου 9α.

Ο Καταλανός συγγραφέας Ραφέλ Ναδάλ συζητά με τη μεταφράστρια Αγγελική Βασιλάκου για το βιβλίο του «Η κατάρα των Παλμιζάνο» (εκδ. Κλειδάριθμος, μτφρ. Βασιλική Κνήτου) στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΛΕΑ, που φέτος πραγματοποιείται διαδικτυακά. Στις 8 μ.μ., στη σελίδα του βιβλιοπωλείου Public στο Facebook (facebook.com/public.gr).

Την ταινία «Ολα για τη μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ προβάλλει σήμερα στην Τεχνόπολη το 10ο Athens Open Air Festival. Στις 9.30 μ.μ. Πειραιώς 100.

Ενα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την ιστορία των Ναϊτών Ιπποτών παρουσιάζουν η πρωτοβουλία Rembrandt & the Cat και ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Λάιντεν Θοδωρής Τσομίδης. Στις 8 μ.μ., στην πλατφόρμα Zoom. Πληροφορίες στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή