Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Συμφωνία αρ. 4 ή «Ρομαντική», του Aντον Μπρούκνερ, όπως ερμηνεύθηκε στις αρχές της χρονιάς στο Μέγαρο Συναυλιών της  Φιλαρμονικής του Λουξεμβούργου υπό τη διεύθυνση του Γκουστάβο Γκιμένο, αναμεταδίδει τη Δευτέρα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη σελίδα του στο facebook. Στις 9 μ.μ.

Τις ταινίες «Pride» του Μάθιου Γουόρχους και «Hedwig and the angry inch» του Τζον Κάμερον Μίτσελ παρουσιάζει απόψε το City Drive-in, σε μια προβολή σχεδιασμένη για θεατές που βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητά τους. Στις 8.30 μ.μ. Λόφος Λυκαβηττού.

Εναν μουσικό περίπατο, με 21 μονωδούς που θα ερμηνεύουν άριες αλλά και τραγούδια από τον χώρο του μιούζικαλ και της οπερέτας, διοργανώνει το Σάββατο ο Δήμος Πειραιά. Στις 8 μ.μ. Πασαλιμάνι.

Ο Σπύρος Γραμμένος ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του «Ορφέα», με τον Χρήστο Καλκάνη να τον συνοδεύει στα πλήκτρα και το κλαρινέτο. Στις 10 μ.μ. Φωκίωνος Νέγρη 25.

Την έκθεση «Κωνσταντίνος Ξενάκης – Ελλάδα, Κώδικες Γραφής», με έργα, κολάζ, χάρτες και βιβλία – αντικείμενα του εκλιπόντος καλλιτέχνη παρουσιάζει από σήμερα η γκαλερί Citronne στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Από τις 8.30 π.μ. Πλατεία Κορυζή.

Παζάρι βιβλίων με τη συμμετοχή πολλών εκδοτικών οίκων διοργανώνουν, μέχρι την Κυριακή, στην πλατεία Εξαρχείων οι εκδόσεις Bibliotheque. Από τις 11 π.μ. Θεμιστοκλέους 76 και Βαλτετσίου.

Με την ανάλυση του καβαφικού ποιήματος «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον» από την καθηγήτρια Χριστίνα Ντουνιά ολοκληρώνεται την Κυριακή η αναμετάδοση της σειράς «Επτά ποιήματα, επτά μαθήματα», του Ιδρύματος Ωνάση. Διαθέσιμο από το πρωί στο κανάλι του Ιδρύματος, στο YouTube (Onassis Foundation).

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery εγκαινιάζει την έκθεση «Blue after dark», με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής 19 καλλιτεχνών, τα οποία αντλούν έμπνευση από το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας. ​​​​Aπό 10 π.μ. Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή