Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται τη Δευτέρα στο Θέατρο Αλσος για μια συναυλία με όλες τις επιτυχίες της αλλά και με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο «Τα μεγάλα ταξίδια». Στις 9 μ.μ. Ευελπίδων 4.

Στο πλαίσιο του διήμερου εκδηλώσεων «Εξοδος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, η ηθοποιός Σοφία Χιλλ ερμηνεύει μονολόγους από τις τραγωδίες «Μήδεια», «Αλκηστις», «Αντιγόνη» καθώς και χρησμούς της Πυθίας, σε επιμέλεια και διδασκαλία του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Στις 7.30 μ.μ. Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών.

Η Λένα Πλάτωνος ανεβαίνει την Κυριακή στη σκηνή της Τεχνόπολης για μια συναυλία που θα αναβιώσει τη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία. Μαζί της οι Σαβίνα Γιαννάτου, Γιάννης Παλαμίδας και Αθηνά Ρούτση. Στις 9 μ.μ. Πειραιώς 100.

Το έργο της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του», με τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου, έρχεται για μία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Στις 9 μ.μ. Γαρδίκη και Σμόλικα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μελοποιεί τα δύο τελευταία κεφάλαια της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αναπαριστά το σύμπαν της νουβέλας μέσα από την τεχνική του live looping. Μαζί του, η Κόρα Καρβούνη στην αφήγηση και ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι και στα πλήκτρα. Στις 9.30 μ.μ. Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Μια βραδιά με αναγνώσεις ερωτικής λογοτεχνίας παρουσιάζει τη Δευτέρα το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τη διαδικτυακή κοινότητα Bookfeed. Αποσπάσματα από έργα των Μπαλζάκ, Ζολά, Ντε Σαντ κ.ά. διαβάζουν οι ηθοποιοί Πολύδωρος Βογιατζής και Αλκηστη Πουλοπούλου. Στις 8.30 μ.μ. Σίνα 31.

Την έκθεση σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης με τίτλο «Λαμπαδηδρομία προς Τόκιο – Κληρονομιά και αφομοίωση» και με έργα σύγχρονων Ιαπώνων δημιουργών παρουσιάζουν το Ιαπωνικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Από τις 9 π.μ. Βασ. Σοφίας 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή