Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To διήγημα «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο στην αγγλική γλώσσα σε μία προσπάθεια σύνδεσης του αγγλόφωνου κοινού με τη σύγχρονη  πολιτιστική δημιουργία. Η παράσταση έχει ήδη φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία σε ακαδημαϊκά Ιδρύματα των ΗΠΑ. Σκηνοθεσία: Δανάη Ρούσσου. Στις 7.30 μ.μ. στον Αγ. Γεώργιο (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου.

Μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι, αποτελεί τη βάση της παράστασης με τίτλο «Οιδίπους» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καρατζάς και παίζουν οι: Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Στις 9.30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών, Μεσολόγγι.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Οι chorεs της Μαρίνας Σάττι» δίνει συναυλία με παραδοσιακά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια και κομμάτια ξένων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων. Στις 7.30 μ.μ., στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

Ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς με προτάσεις για όλη την οικογένεια. Το σημερινό πρόγραμμα αρχίζει με μουσική (7 μ.μ.), και ακολουθεί η παράσταση «Νίκος Καζαντζάκης – Οφις και κρίνο» με τους Χρήστο Θάνο και Ηρώ Μπέζου. Στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Ρεματιάς.

Εως την Παρασκευή συνεχίζεται η ομαδική έκθεση  «Νέα από το ατελιέ: Επιβεβαιώνοντας τη ζωή» στην γκαλερί Ζουμπουλάκη,  η πρώτη έκθεση μετά 45 μέρες εγκλεισμού και απομόνωσης με έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε εκείνη την αταξινόμητη περίοδο. Πλατεία Κολωνακίου 20.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή