Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η μονόπρακτη όπερα του Φρανσίς Πουλένκ «Εχω μάτια στ’ αυτιά», βασισμένη στην «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ, παρουσιάζεται στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πανουργιά και με υψίφωνο τη Μυρσίνη Μαργαρίτη. Στο πιάνο η Μαρία Παπαπετροπούλου. Στις 9.30 μ.μ. Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

– Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει στην Επίδαυρο τους «Oρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και στη μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη. Στους κεντρικούς ρόλους οι Γιάννης Σαμψαλάκης, Χρήστος Στέργιογλου και Ταξιάρχης Χάνος. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

– Τη νέα του μουσική παράσταση «Πρελούδιο στον έρωτα», με δικές του συνθέσεις και με διασκευές σε μουσικές μεγάλων συνθετών παρουσιάζει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης ο κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης. Στις 9.30 μ.μ. Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, Πρέβεζα.

– Σε μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, το γυναικείο φωνητικό σύνολο «chοrεs», της Μαρίνας Σάττι, παρουσιάζει στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα «Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια από τον κύκλο «Hellasz» του Λάιος Μπάρντος, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών. Στις 7.30 μ.μ. Σπάρτης 28.

– Επικεντρωμένη στη σχέση μεταξύ των κοινωνιών που δημιουργούν άνθρωποι και ζώα, η ομαδική εικαστική έκθεση «Sleeping with a tiger» εγκαινιάζεται στην K-Gold Temporary Gallery της Λέσβου. Στις 8 μ.μ. Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή