Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε διασκευή – σκηνοθεσία Ελένης Ζιάνα, με τέσσερις ηθοποιούς. Στον Αρχαιολογικό Χώρο Σαμοθράκης και ώρα 9 μ.μ.

– Η Τίνα Αλεξοπούλου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «ΟπερΑττίκ» στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), στις 9 μ.μ. Συμμετέχουν οι Κώστας Μπουγιώτης (τενόρος), Βασιλεία Καλλίτση (σοπράνο) και ο Μάρκος Κώτσιας στο πιάνο.

– Στο ΚΠΙΣΝ προβάλλεται μεταγλωττισμένη η ταινία της Ντίσνεϊ «Μαλλιά κουβάρια», μια ελεύθερη διασκευή του μύθου της μακρυμαλλούσας πριγκίπισσας Ραπουνζέλ. Στις 9 μ.μ.

– Συνεχίζεται η έκθεση «Robert McCabe – Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων» στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας), από τις 10 π.μ.

– Εκτακτο αφιέρωμα πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η ΕΡΤ στον εκλιπόντα Ντίνο Χριστιανόπουλο. Απόψε στις 8 μ.μ. προβάλλεται το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Μονόγραμμα», στο οποίο ο ποιητής μιλά για ολόκληρη την πορεία, τη ζωή, το έργο και τις πνευματικές ανησυχίες του.

– Στην Επαυλη Τσιροπινά, στη Σύρο, φιλοξενείται το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων. Απόψε στις 9 μ.μ. το κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ερμηνεύει έργα Μπετόβεν και Μότσαρτ.

– Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή παρουσιάζεται από την ομάδα Σημείο Μηδέν και τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο, στο θέατρο Οδυσσέας Ελύτης, στην Ιο. Το έργο παίζεται στη μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή