Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας ένα ρεσιτάλ με έργα του. Ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου, στο πιάνο ο Γιάννης Μπελώνης. Στις 7 μ.μ. Χανιά.

Η σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Μάκη Παπαδημητρίου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται στο Θέατρο «Τεχνόπολις» στο Ηράκλειο. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει η Monika. Στις 9.30 μ.μ. Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τις ακουστικές μπαλάντες και το ηλεκτρικό ροκ με το έντεχνο τραγούδι και την ελληνική παράδοση. Τη συναυλία ανοίγει το σχήμα Kadinellia. Στις 9.30 μ.μ. Πειραιώς 100.

Εργα του Αντόνιο Βιβάλντι και του Σόλωνα Μιχαηλίδη ερμηνεύει το Σύνολο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής. Σόλο βιολί και διεύθυνση ορχήστρας ο εξάρχων βιολιστής της ΚΟΘ, Σίμος Παπάνας. Στις 9 μ.μ. Κοζάνη.

Βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, η παράσταση «Οιδίπους», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κήπου. Ερμηνεύουν οι Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Στις 9 μ.μ. Νικολάου Γερμανού, πλ. ΧΑΝΘ.

Την ταινία του Ντάνι Μπόιλ «Yesterday» (2019) προβάλλει το «Σινεμά με θέα» που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ. 25ης Μαρτίου και Παραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή