Ατζέντα (11-17/01/14)

3' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΠΟΛΗ»

Θέατρο για εφήβους

Ενα παραμύθι για εφήβους και ενήλικες είναι το έργο του Samuel Adamson «Frank και Ferdinand», που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στη νεανική σκηνή του θεάτρου «Πόλη». Η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Ζαχοπούλου. ​​Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 211-18.28.900

 

ΣΤΕΓΗ

Μauricio Κagel

Δρώμενα, προβολές και συναυλίες περιλαμβάνει το μεγάλο αφιέρωμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στον Αργεντίνο μουσικό Mauricio Kagel, ο οποίος διαμόρφωσε καθοριστικά το νέο μουσικό θέατρο. ​​Σήμερα και αύριο από τις 4 μ.μ. στη Στέγη.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Κρατική Ορχήστρα

Την πρώτη συναυλία της χρονιάς θα δώσει την ερχόμενη Παρασκευή (17/1) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής. «Πορείες προς τον Παράδεισο» ο τίτλος της βραδιάς που θα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την α΄ εκτέλεση της Δεύτερης Συμφωνίας του Χρήστου Σαμαρά. ​​Παρασκευή 17/1, 8.30 μ.μ.,Μέγαρο Μουσικής

 

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ

Δεσποινίς Τζούλια

Η ομάδα χορού φλαμένκο Arroyo Nuevo παρατείνει έως την Κυριακή 2/2 τις παραστάσεις του έργου «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ σε χορογραφία – σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα. Παίζουν: Εύα Παρασκευοπούλου, Σταύρος Λίτινας, Αλίνα Αναστασιάδη. ​​Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, τηλ. 210-34.69.575.

 

ΒΙΟS

Με την αύρα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «Κάπου περνούσε μια φωνή» του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, σε διασκευή και ερμηνεία των Ηλία Βογιατζηδάκη, Μυρτώς Πανάγου και Νατάσας Παπανδρέου. Η νουβέλα του αυτόχειρος πεζογράφου και ποιητή της γενιάς του ’20 περιστρέφεται γύρω από τον ανεκπλήρωτο έρωτα μιας 18χρονης καπελούς για έναν 19χρονο τσαγκάρη, με φόντο το Παγκράτι του 1915. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ηλίας Βογιατζηδάκης. ​​Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ., στο Βios, Πειραιώς 84.

 

ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

24 εικαστικοί παίζουν «Παιχνίδι χωρίς σύνορα»

Εργα 24 καλλιτεχνών εμπνευσμένα από το παιχνίδι περιλαμβάνει η έκθεση, που διοργανώνει η εικαστική ομάδα greekartists.info στο πλαίσιο του αφιερώματος του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Παιδί και Παιχνίδι στη Ζωή και στην Τέχνη». Η έκθεση, με τίτλο «Παιχνίδι χωρίς σύνορα», φιλοξενείται έως τις 23 Ιανουαρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου, στο Πάρκο Ελευθερίας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί Αντώνης Αθανασίου, Γκάγκικ Αλτουνιάν, Φιλομήλα Βακάλη – Συρογριαννοπούλου, Νέλλη Γιαχανατζή, Ράνια Γριμάλδη – Κορομηλά, Νίκος Δεσεκόπουλος, Αννή Ζαβιτσάνου, Μάρκος Καμπάνης, Δέσποινα Κουμαντάκη, Μαρία Κτιστοπούλου, Αννα Μενδρινού, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Τάσος Ράλλης, Δημήτρης Τσιρογιάννης, Πηνελόπη Φωτοπούλου κ.ά.

 

ΟΠΕΡΑ

«Μάκμπεθ» στο Μέγαρο από την ΕΛΣ

Πρεμιέρα έχει την ερχόμενη Παρασκευή (17/1) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η όπερα «Μάκμπεθ» του Βέρντι, νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του Λορέντζο Μαριάνι.

Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσουν οι τρεις διαπρεπέστεροι Ελληνες βαρύτονοι με διεθνή καριέρα Δημήτρης Τηλιακός, Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ενώ στον ρόλο της Λαίδης Μάκμπεθ θα εμφανιστούν η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα υψίφωνος Δήμητρα Θεοδοσίου και η διαπρεπής Ουκρανή σοπράνο Τατιάνα Μελνιτσένκο. Στον «Μάκμπεθ» ο Βέρντι υπερβαίνει τα συμβατικά πλαίσια της εποχής του για να συνθέσει ένα έργο με θεατρική δύναμη και με χαρακτήρες πρωτόγνωρου ψυχολογικού βάθους, ενώ με την ενορχήστρωση επιτυγχάνει να σκιαγραφήσει θεαματικά τη βία, τη συνωμοσία, τον θάνατο.

​​Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 17, 18, 19, 21, 22, 24, 25 και 26/1 στις 8 μ.μ. Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ρablo Held Jazz Τrio

Στο πλαίσιο του κύκλου Rising Star, το αναγνωρισμένο Pablo Held Jazz Trio, που έχει ήδη κατακτήσει το κοινό της Κολωνίας, του Ντόρμτουντ, του Αμβούργου και του Μπάντεν Μπάντεν, εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής. Ο πιανίστας Πάμπλο Χελντ, ο μπασίστας Ρόμπερτ Λάντφερμαν και ο ντράμερ Γιόνας Μουργβίνκελ ερμηνεύουν συνθέσεις του Χελντ στην πρώτη συναυλία τους στην Αθήνα. Ο κύκλος Rising Star υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής. ​​Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ.

 

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ

«Μedea»

Η μουσική που έγραψε η Ελένη Καραΐνδρου για την παράσταση «Medea», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, το 2011, παρουσιάζεται ζωντανά από τους μουσικούς Σ. Σινόπουλο, Χ. Λαμπράκη, Α. Κατσιγιάννη, Γ, Καλούδη, Σ. Ρούβαλη, Α. Αρκαδόπουλο και Α. Παπά στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Το νέο, ομότιτλο άλμπουμ κυκλοφορεί από τη Μικρή Αρκτο και την EMC. ​​Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ., στον «Ιανό», Σταδίου 24. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

Κίτρινη πόλη

«Η εννοιολογική τέχνη του Θράφια είναι πια κάτι, σαν περίτεχνος ρομαντισμός…», γράφει η Ολγα Δανιηλοπούλου, επιμελήτρια της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Θράφια (Παναγιώτης Δανιηλόπουλος), που παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο με γενικό τίτλο «Ιχνογραφώντας την κίτρινη πόλη». Εργα με ιδιαίτερο προσωπικό ιδίωμα. ​​Εκθεση Θράφια. Τεχνοχώρος, Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη (Ακρόπολη). Εως 1/2.

 

«ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ»

«Τίμων ο Αθηναίος»

Μια επίκαιρη παράσταση, το έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Σύγχρονο Θέατρο. Με τον Μάξιμο Μουμούρη, την Ελένη Κρίτα, τον Πατρίκιο Κωστή κ.ά. Η παράσταση, μεταφερμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των μεγάλων οίκων μόδας, αποτελεί ένα σχόλιο για την εποχή μας. ​​Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210-34.64.380

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή