Επιλογές (18/1/14)

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΛΑ ΚΑΠΑΝΤΖΗ

Συνεχίζεται η έκθεση Νίκου Γ. Πεντζίκη

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη με τίτλο «Φυσικός εκκλησιασμός. 1934 – 1993», που περιλαμβάνει περισσότερα από 350 έργα από όλες τις δημιουργικές περιόδους του Θεσσαλονικέα καλλιτέχνη, συνεχίζεται μέχρι τις 26 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή (Βασ. Ολγας 108). Την επιμέλεια υπογράφει ο γιος του εικαστικού, Γαβριήλ Νικολάου Πεντζίκης. Ξεναγήσεις από τον ιστορικό τέχνης Μιγκέλ Φερνάντεθ Μπελμόντε κάθε Τετάρτη στις 4 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

«Το ραφτάδικο» από το ΚΘΒΕ

Ως τις 26 Ιανουαρίου συνεχίζονται οι παραστάσεις του πολυβραβευμένου έργου «Το ραφτάδικο» του Γάλλου συγγραφέα Ζαν-Κλοντ Γκραμπέρ, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΚΘΒΕ σε απόδοση, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Γιάννη Ιορδανίδη. Το Παρίσι αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί το σκηνικό για μία παράσταση γεμάτη ανθρωπιά και αισιοδοξία. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ., Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ., Σάββατο στις 6 και 9 μ.μ. στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Αναμονή» από το θίασο «εκτ6ς»

Μια παράσταση σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με τίτλο «Αναμονή» παρουσιάζει ο νεοσύστατος θίασος «εκτ6ς» στη Θεσσαλονίκη. Το τραγικό στοιχείο εναλλάσσεται με το κωμικό στο έργο της Δήμητρας Τσάκου, το οποίο διερευνά την έννοια του χρόνου αναμονής σε ατομικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Η σκηνική δράση συμπληρώνεται με ζωντανή μουσική, την οποία συνέθεσε ο Νίκος Κιουρκτσής ειδικά για την παράσταση και προβολή video-art. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. έως τις 4 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Αυλαία» (πλατεία ΧΑΝΘ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο συναυλίες των Κόρε Υδρο

Οι Κόρε Υδρο , το σύνολο που δημιούργησαν το 1993 στην Κέρκυρα ο Παντελής Δημητριάδης και ο Γιώργος Αρβανιτάκης, κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «Αν όλα τέλειωναν εδώ» το 2003 και συνεχίζει την πορεία του με ανανεωμένη σύσταση από την άνοιξη του 2013, όταν κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο άλμπουμ του με τίτλο «Απλές Ασκήσεις στον Υπαρξισμό», εμφανίζεται απόψε στο Block 33 της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 33) και αύριο στο Πολυτεχνείο, στην Κέρκυρα, για δύο συναυλίες με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή