Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
ΟΠΕΡΑ

«Μάκμπεθ» στο Μέγαρο
 
Την όπερα του Βέρντι «Μάκμπεθ», βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Σαίξπηρ, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Λορέντσο Μαριάνι και μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη, για λίγες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύουν το Σάββατο ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και την Κυριακή ο Δημήτρης Τηλιακός. Τη Λαίδη Μάκβεθ ενσαρκώνουν η Ουκρανή σοπράνο Τατιάνα Μελνιτσένκο (18/1) και η Δήμητρα Θεοδοσίου (19/1). ΧΡ. Σ.
 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Ο Νότης Μαυρουδής στη Νέα Κηφισιά
 
Σε δύο κιθάρες και μία φωνή βασίζεται η ατμοσφαιρική συναυλία που μας υπόσχονται ο Νότης Μαυρουδής, ο Γιώργος Τοσικιάν και η Μόρφω Τσαϊρέλη, το βράδυ της Κυριακής στην Galerie Δημιουργών, στη Νέα Κηφισιά. Μελωδικές οι κιθάρες του Νότη Μαυρουδή και του Γιώργου Τοσικιάν θα συνοδεύσουν τη Μόρφω Τσαϊρέλη σε δρόμους ελληνικούς και λατινοαμερικάνικους.

 
Στον Πολυχώρο Τέχνης «Galerie Δημιουργών». Είσοδος από Χελιδονούς 28, Νέα Κηφισιά. Ν. Β.
 
ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΑ
Αποτοξίνωση στο Μεταξουργείο
 
Ποιος είπε ότι ένα δείπνο κόντρα στις διατροφικές συνήθειες των γιορτών είναι υποχρεωτικά άγευστο; Στο Breeder Feeder (Περδίκα 6, Μεταξουργείο) έχουν διαφορετική άποψη. Και παρουσιάζουν ένα ειδικό, αποτοξινωτικό μενού με βάση τα λαχανικά, τα φρούτα και τα μπαχαρικά, όπως τα πιάτα που έχει ετοιμάσει για απόψε η Χριστίνα Κοτσιλέλου. Γαστρονομική εμπειρία χωρίς την πίεση της στέρησης. Δ. ΡΗΓ.

 
ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
Το Atlas Trio στη Στέγη
 
O πρωτοπόρος Γάλλος κλαρινετίστας και συνθέτης Louis Sclavis και τα υπόλοιπα μέλη του Atlas Trio –ο Benjamin Moussay στα πλήκτρα και ο Gilles Coronado στην ηλεκτρική κιθάρα– παρουσιάζουν ζωντανά τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Sources», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την ECM, αυτοσχεδιάζοντας στους ρυθμούς της τζαζ με επιρροές από τις μουσικές του κόσμου, αλλά και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Το Σάββατο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. ΧΡ. Σ.

 
ΘΕΑΤΡΟ
Εννέα Ιρακινές αφηγούνται
 
Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, σε μια χώρα που σκιάζεται από τον πόλεμο; Η θεατρική επιτυχία του off-Broadway «ΙRAQ – 9 τόποι επιθυμίας» της Heather Raffo, παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή «Vault» (Βελενίκου 26, Βοτανικός) σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα. Εννέα Ιρακινές μιλούν για τη ζωή τους. Οι μονόλογοι συνθέτουν ένα πολύχρωμο αφήγημα της γυναικείας μοναχικότητας και αναζήτησης σε «τρομακτικούς» καιρούς. Παίζουν: Χ. Συμεωνίδου, Ε. Μεράβογλου, Χρ. Δενδρινού, κ.ά. Παρασκευή 9.30 μ.μ. – Σάββατο 6.30 μ.μ. Μ. Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή