Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνήμη

«Φιλιά εις τα παιδιά» στο Μ. Κακογιάννης

To πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» προβάλλεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου). Το φιλμ αφηγείται τις ιστορίες πέντε μικρών Εβραιόπουλων της Θεσσαλονίκης, που την περίοδο της Κατοχής σώθηκαν χάρη σε οικογένειες χριστιανών, ενώ παράλληλα σκιαγραφεί τη ζωή των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο. Σάββατο στις 6 και Κυριακή στις 8 μ.μ.

Circus Explosiva

Ενας νέος χώρος στο Μεταξουργείο

Στον νέο καλλιτεχνικό χώρο El Convento del Arte, με τα κηροπήγια και τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, θα παρουσιαστεί από σήμερα μια ασυνήθιστη παράσταση. «Circus Explosiva» από την ομάδα Nefelopetra (Πέτρος Πολίτης, Νεφέλη Μαρκάκη), έργο που συνδυάζει τη μουσική, τον χορό, τα εικαστικά για να διηγηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση μια ιστορία εμπνευσμένη από το τσίρκο. Ωρα έναρξης στις 10.30 μ.μ. Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, τηλ. 210-52.00.602.

Μουσείο Μπενάκη

Ζωγραφική Χρ. Μποκόρου

O Χρήστος Μποκόρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η ζωγραφική του μιλάει για εκείνον, γοητεύει με την απλότητα και τη λεπταισθησία της. Αν δεν έχετε δει την έκθεσή του στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, έχετε ακόμα την ευκαιρία καθώς κλείνει την Κυριακή. Το αφιέρωμα έρχεται εννέα χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη παρουσίαση της δουλειάς του και μας υπενθυμίζει τη δύναμη των εικόνων του και την πρωτοτυπία των υλικών του.

Εικαστικά

Οι ακουαρέλες της Αγγελικής Ξυνού

Ωραία αισθητική, δουλεμένη ματιά, αυτονομία κόσμων, καλή χρήση υλικού αποκαλύπτουν οι ακουαρέλες της Αγγελικής Ξυνού, που παρουσιάζονται σε ατομική της έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών στη Δεξαμενή (Γλύκωνος 4). Η έκθεση πήρε παράταση έως και το Σάββατο και αξίζει να δείτε από κοντά αυτόν τον υπέροχο μικρόκοσμο της Αγγελικής Ξυνού με το αρμονικό χώνεμα της φαντασίας και του ρεαλισμού σε υφή ονείρου και αλληγορίας.

Μουσείο Ηρακλειδών

Εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά

Μικρά «έξυπνα» ρομπότ, που κινούνται, ακούν τα χειροκροτήματα, αντιλαμβάνονται όταν κάποιος τα ακουμπάει, βλέπουν τα εμπόδια και αναγνωρίζουν τα χρώματα, κατασκευάζουν τα παιδιά από 8 έως 12 ετών αυτή την Κυριακή από τις 11.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Μουσείο Ηρακλειδών. Το εισαγωγικό εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής προσφέρεται δωρεάν από το Μουσείο και την εταιρεία Διερευνητική Μάθηση. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-34.61.981.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή